مزرعه ای هزاررنگ توسط بانوی سرپرست خانوار تنکابنی در یک منزل چندمتری و استیجاری برپا شده و قرار است جشنواره نشاء صیفی جات را برای اولین بار کلید بزند.
مشاغل خرد و خانگی شاید یکی از بهترین راهکارهای کاهش بیکاری محسوب شده و در واقع کلیدی طلایی برای بازکردن قفل اشتغال در شرایط فعلی کشور از نظر رکود اقتصادی و نرخ بالای بیکاری است.
این گونه مشاغل چون با کمترین میزان سرمایه گذاری همراه است، مورد استقبال بسیاری افراد از جمله بانوان قرار گرفته و در سالهای اخیر زنان بسیاری با شناخت این مشاغل و سودآوری نسبتاً خوب آن به این عرصه روی آورده و برای خود کسب و کاری رقم زدهاند.
نسرین آل بوعلی یکی از زنان سرپرست خانوار است که با تکیه برهمت و اراده خویش در خانهای استیجاری در یکی از روستاهای بخش نشتا از توابع شهرستان تنکابن توانست گلخانهای کوچک راه اندازی کرده و به پرورش نشاء صیفی جات منحصر به فرد چون ذرت و گوجه سیاه، لوبیاهای نودلی، سیب زمینی و گل کلم بنفش، گوجه فرنگی زرد و.. مشغول شود.
خودش میگوید: این نشاء ها برای نخستین بار در ایران تولید میشوند و اگر رواج پیدا کنند، کشاورزان میتوانند در نوع کشت خویش بازنگری کرده و اینگونه صیفی جات با طعم و مزه منحصر به فرد را پرورش داده و الگوی کشت خود را تغییر دهند زیرا این صیفی جات به دلیل خاص بودنشان با استقبال بسیار خوبی روبرو بوده و بازار فروش داخلی و خارجی خوبی دارند.
بانو بوعلی افزود: ۵ سال پیش به واسطه علاقه ام به کاشت این گونه صیفی جات از تهران به بخش نشتا از توابع شهرستان تنکابن مهاجرت کرده و در خانهی استیجاری این گلخانه کوچک را راه اندازی کردم، وقتی مزرعه کوچکم به محصول رسید متوجه شدم که میزان بار آوری نشاء ها به دلیل آب و هوای خوب شمال بسیار رضایت بخش بوده و حتی مزه آنها نیز خیلی بهتر از کشورهای محل کشتشان بود.
وقتی مزرعه کوچکم به محصول رسید متوجه شدم که میزان بار آوری نشاء ها به دلیل آب و هوای خوب شمال بسیار رضایت بخش بوده و حتی مزه آنها نیز خیلی بهتر از کشورهای محل کشتشان بود
این بانوی کارآفرین با بیان اینکه تصمیم دارد، نخستین جشنواره نشاء صیفی جات را در روزهای آتی برگزار کند، اظهار داشت: پیش از این نیز جشنواره کاهو برگزار کردم که در آن به عرضه انواع کاهو ها، مانند کاهوی بنفش، مجعد، تیغ دار و.. پرداختم که هرکدام طعمی متفاوت داشته و دارای خواص دارویی زیادی بودند.
وی با بیان اینکه با برگزاری جشنواره نشاء تصمیم دارم بستر ی جدید برای کشاورزی نوین ایجاد کنم، تصریح کرد: چنانچه این کار گسترش پیدا کند، علاوه بر افزایش تقاضا و رونق بازار فروش و تقویت اقتصادی خانوارها، در ابعادی گستردهتر میتوان با بهره گیری از رنگها و جاذبههای بسیار زیبا و دلفریب این محصولات مزرعه گردشگری راه اندازی کرده و بدین ترتیب انگیزه تولید را در بین کشاورزان و خانوارها افزایش داده و باعث شویم تا اراضی باارزش خانوارها تبدیل به ویلا و ساختمان نشده و در خدمت اقتصاد خانواده باشد.
بانو بوعلی خاطر نشان کرد: تصمیم دارم با آموزش دادن نحوه کاشت و داشت و برداشت این محصولات به خانوارها، در صورت حمایت مدیران این شهرستان، کانون پرورش این صیفی جات خاص را در این منطقه ایجاد کرده و با تولید انبوه آن زمینه صادراتشان را فراهم کنم.
وی عمده مشکلش را، در اختیار داشتن قطعه زمینی برای گسترش کارش میداند و میگوید: اگر زمینی مناسب و با اجاره بهای کم در اختیارم باشد، میتوانم زنان بسیاری در این سودآوری شریک کنم.
بانوان کارآفرین روستایی حمایت میشوند
فرهاد سیاه مشته ای بخشدار نشتا درباره حمایت از بانوان کارآفرین به خبرنگار مهر گفت: ما در بخش نشتا، به دهیاران ابلاغ کردیم که بانوان کارآفرین روستاهای خود را شناسایی کرده و به بخشداری معرفی کنند.
وی افزود: بخشداری نشتا در جهت ایجاد انگیزه بین بانوان، یک نمایشگاه کوچک عرضه محصولات خانگی را برای این بانوان در روستای آلکله ایجاد کرد تا آنان بتوانند محصولات خویش را به فروش برسانند و البته پیگیر ایجاد مکان ثابت برای بازار فروش محصولات خانگی بانوان هستیم.
بخشدار نشتا ادامه داد: هر بانویی که بخواهد کارش را گسترش دهد، بخشداری اورا برای دریافت تسهیلات اشتغال به مراجع ذیصلاح معرفی میکند.
وی درباره تأمین زمین برای بانو آل بوعلی نیز گفت: دو قطعه زمین را برای گسترش کار این خانم کار آفرین معرفی کردیم اما به دلیل مناسب نبودن مکان مورد پذیرش وی قرار نگرفت و به همین منظور پیگیر هستم با بهره گیری از ظرفیت دهیاران بتوانیم برای این بانو قطعه زمینی را تهیه کنیم تا وی بتواند کارش را گسترش دهد.
بخشدار نشتا با بیان اینکه فعالیتهای این چنینی در دل روستا در واقع یک ظرفیت است، افزود: معتقدم که باید به این کارهای خرد بها ی بیشتری داد، زیرا علی رغم سرمایه گذاری اندک، سودآوری خوبی به دلیل ارگانیک بودن محصولات داشته و سبب شکوفایی اقتصاد روستا میشود.
ابراهیم کاویانی رئیس جهاد کشاورزی تنکابن هم درباره حمایت از بانوان فعال در مشاغل خانگی گفت: اداره جهاد کشاورزی در زمینه اعطای مجوز و تسهیلات کم بهره از بانوانی که در خانههایشان کار ایجاد کردهاند حمایت میکند.
وی افزود: افرادی که در خانههایشان گلخانه دارند و یا محصولات کشاورزی تولید میکنند، اداره جهاد کشاورزی در تأمین سوخت، بذر و کود نیز به آنان کمک میکند.
بر این اساس میتوان گفت که توجه به توانمندی زنان در ایجاد فرصتهای شغلی و رونق تولید ملی برای تحقق اقتصاد مقاومتی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و دقیقاً به همین دلیل بایستی متولیان امر با بهره گیری از سیاستهای تشویقی، انگیزه را در میان بانوان کار آفرین افزایش دهند و با حمایت درست و اصولی از آنان، گامی ارزشمند در جهت تقویت اقتصاد خانوارها، ایجاد اشتغال و فراهم کردن زمینه برای تولید محصولات ارگانیک بردارند.
گزارش از سهیلا محمدی
منبع: خبرگزاری مهر
* انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانههای داخلی و خارجی در «ماهنامه کارآفرین ناب» لزوماً به معنای تایید یا رد محتوای آن نیست و صرفاً به قصد اطلاع کاربران بازنشر میشود.