وزیر اقتصاد:
بدهکار بودن دولت چیز بدی نیست
رونق اقتصادی از سال آینده آغاز میشود
اقتصاد ایران با پدیدارشدن بخشهای شبهدولتی روبهرو است
وزیر اقتصاد با بیان اینکه رقم بدهی دولت بالا نیست، گفت: این موضوع یک ظرفیت است که باید دولت از آن استفاده کند، زیرا بدهی بهتنهایی مضر نیست اما بدهکار بد بودن و بدحساب بودن باعث میشود تا مشکلات به وجود آید.به گزارش تسنیم، علی طیبنیا وزیر اقتصاد در همایش تدوین برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با اشاره به اینکه اقتصاد کشور امروز شرایطی خطیر و فرصتهای مهمی را در سالهای آینده پیش روی خود دارد، اظهار داشت: جهتگیری اصلی برنامه ششم این است که با تلاش دولت در عرصههای مختلف بتوانیم به اهداف پیشبینی شده دست پیدا کنیم. میخواهیم کنار موفقیت در عرصه دیپلماسی که جنگ اقتصادی را پایان داد از شرایط پساتحریم برای بازسازی اقتصاد ایران استفاده کنیم.وی با بیان اینکه در گام نخست دولت از ابتدای روی کار آمدن خود ثبات و آرامش را در بازار ایجاد و آسیبهای تحریمها را بر اقتصاد به حداقل رساند، افزود: در گام دوم برای شکوفایی اقتصاد در دوره پساتحریم اقدامات لازم را آغاز کرده است، البته باید تأکید کنم برنامه ششم برنامه میانمدت بوده و باید در این دوره برنامههای لازم را برای بازسازی اقتصاد کشور انجام دهیم.وزیر اقتصاد تصریح کرد: بازسازی اقتصاد ایران نیازمند همت تمام مسئولان است.
رونق اقتصادی در سال آینده در کشور آغاز میشود و امیدواریم با فراهم کردن زمینه لازم سطح رشد اقتصادی و کیفیت کشور در بخشهای مختلف ارتقا پیدا کند.طیبنیا با اشاره به اینکه وزارت اقتصاد بررسی دو موضوع تنگنای مالی و بدهیهای مالی را در دستور کار خود قرار داده است، گفت: حل این مشکل زمینه رشد و بهبود فضای کسب و کار را در بخش مالی فراهم خواهد کرد.
وی اضافه کرد: تجربه تحریم نشان داد کدام یک از بخشهای اقتصاد کشور تکانهای شدید را متحمل شده است و ما برای عدم تکرار این موضوع باید آسیب شناسیهای لازم را انجام دهیم. افزایش مقاومت پذیری اقتصاد در حالی انجام شده است که طی یک سال گذشته ما با تداوم تحریمها کاهش قیمتهای جهانی و کاهش درآمدهای ارزی مواجه بودیم. البته همین موضوعات آسیبهایی را به اقتصاد کشور وارد کرد و ما توانستیم مقاومت پذیری اقتصاد را بیشتر کنیم.وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه دولت با هدف قرار دادن خروج غیرتورمی از رکود و تنظیم برنامههایی در راستای اقتصاد مقاومتی آثار منفی تحریمها و کاهش درآمدهای نفتی را به حداقل رساند، اظهار داشت: علیرغم کاهش درآمدهای نفتی تورم لجام گسیخته در دی ماه امسال به 13.2 درصد رسیده است. این درحالی است که نرخ تورم درسال 92، 34.7 درصد و در سال 93، 15.6 درصد بود. همچنین در بهمن ماه سال جاری نرخ تورم نقطه به نقطه نسبت به مدت مشابه در سال گذشته به زیر 9 درصد رسیده است.طیبنیا اضافه کرد: رشد اقتصادی در سال 93، 3 درصد اعلام شده این درحالی است که رشد اقتصادی در سالهای 91، 6.8- و در سال 92، 1.9- بوده است.وی در ادامه صحبتهای خود با تأکید بر اینکه علیرغم تنگناهای مالی رشد اقتصادی در کشور حفظ شده است، گفت مدیریت بازار ارز باعث شد تا نرخ رشد ارز در دی ماه 94، 4.5 درصد باشد.
وزیر اقتصاد از مهمترین سیاستهای دولت در برنامه ششم را مقابله با دو عارضه نفتی بودن و دولتی بودن اقتصاد دانست و اظهار داشت: حل این موضوعات رشد اقتصادی و شکوفایی اقتصاد را به وجود خواهد آورد، در برنامه ششم میخواهیم این دو موضوع را مدیریت کرده و با استفاده از سیاستهای اقتصاد مقاومتی ایجاد رونق اقتصادی و حل معضل بیکاری را در کشور انجام دهیم تا در نهایت بتوانیم به رشد 8درصدی اقتصاد دست پیدا کنیم.
وزیر اقتصاد تصریح کرد: متأسفانه در اجرای سیاستهای کلی اصل 44 هنوز به نتایج مناسبی دست پیدا نکردهایم. هنوز تداوم غلبه رویکرد دولتی وجود دارد و اقتصاد ایران با پدیدارشدن بخشهای شبهدولتی روبهرو است که برای این موضوع نیز تدبیر مناسبی باید انجام شود.