یکی از دغدغههای کارآفرین جوان گلستانی که روزی کارش در بستر IT را به همراه سه نفر از دوستانش آغاز کرد و الان برای 45 نفر اشتغال ایجاد کرده و از کشورهای دیگر پیشنهاد کار دارد انتقال تجربیات کاریاش به جوانان دیگر است.
کسب و کارهای اینترنتی و مشاغل مرتبط با IT بستر مناسبی برای ایجاد شغل و درآمد به شمار میروند. مخصوصا در کشور ما که بیکاری مسالهای مهم است، توجه به این حوزه میتواند در حل نسبی این مشکل در حد و اندازه خود موثر باشد.
محمدرضا ملک شاهکویی، یک جوان گلستانی است که بعد از فارغالتحصیلی، در دانشگاههای مختلف به صورت حق التدریسی مشغول به کار شد. بعد از مدتی به همراه سه نفر از آشنایانش که آنها نیز در زمینه IT در دانشگاههای مختلف مشغول به فعالیت بودند، تصمیم به تاسیس یک شرکت نرم افزاری گرفت.
وی در گفت و گو با ایسنا در خصوص شروع فعالیتش میگوید: در ابتدا سرمایه خاصی نداشتیم و استارت اولیهمان را از یک خانه فرهنگ زدیم و شروع به تولید نرم افزار کردیم. بعد از آنکه اولین قراردادمان را بستیم، توانستیم یک دفتر را در مجموعه میلاد نور اجاره کنیم.
ملک شاهکویی ادامه داد: یکی دو سالی را به تولید نرم افزار، طراحی وبسایت و اپلیکیشن مشغول بودیم. بعد از آن دیدم ما که داریم برای کارخانجات، موسسات و سازمانها نرمافزار تولید میکنیم، بهتر است که یک کسب و کاری را برای خودمان دست و پا کنیم تا بتوانیم کارآفرینی را شکل دهیم.
استارت کارآفرینی
وی گفت: در آن زمان تجربه خاصی در زمینه کسب و کار اینترنتی در استان وجود نداشت، به همین دلیل نمیشد از جایی مشاوره و یا اطلاعات کسب کنیم. با این وجود در کنار شرکت نرم افزاری، مجموعه دیگری را با عنوان مرکز اطلاع رسانی مناقصات و مزایدات استان گلستان راهاندازی کردیم. اطلاع رسانی مناقصات و مزایدات را به وسیله سایت، اپلیکیشن، پیک موتوری و یا ایمیل انجام میدادیم.
این کارآفرین تصریح کرد: بعد از مدتی کار در فضای استان شاهد رشد شرکت بودیم، به همین دلیل به فکر افتادیم که کل کشور را پوشش دهیم. در چند استان نمایندگی گرفتیم و روزانه اطلاعات را برای ما ارسال می کردند. روند کار به گونه ای پیش رفت که به عنوان یک مرجع اطلاع رسانی مناقصات و مزایدات در کشور شناخته شدیم.
وی خاطرنشان کرد: در مقطعی نیز برای جذب سرمایهگذار به کشور، مناقصات و مزایدات ایران را ترجمه و در آسیا اطلاع رسانی میکردیم. بعد از پنج سال کار کردن در این حوزه توانستیم که یک تیم IT بسیار قوی را شکل بدهیم و سیستم های نرم افزاریمان را به روز کنیم و به جرات میتوانم بگویم، امروز یکی از قوی ترین پایگاههای اطلاع رسانی در زمینه اطلاع رسانی مناقصات و مزایدات هستیم.
ملک شاهکویی بیان کرد: در حال حاضر در مجموعه ما 45 نفر به صورت مستقیم مشغول به کار هستند و در 15 استان نماینده فعال داریم.
وی با اشاره به شکلگیری چندین استارتاپ توسط این مجموعه، تصریح کرد: در حال طراحی نرم افزار حسابداری برای کسب و کارهای خرد هستیم. برخی از کسب و کارها، توان خرید نرم افزارهای حسابداری گران قیمت را ندارند، برای همین به سراغ طراحی این نرم افزار رفتیم و بزودی آن را به بازار عرضه میکنیم.
مدیرعامل هلدینگ شتاب با اشاره به طراحی وبسایت برخی ادارات در استان و کشور، خاطرنشان کرد: یکی از نرم افزارهایی که طراحی کردیم مربوط به سیستم شرکت توزیع آرد خبازان استان بود. حدود هشت سال از فعالیت این نرم افزار می گذرد و جوابگوی نیاز این قشر است.
وی بیان کرد: یکی از مزایای مهم کار در بستر IT این است که می توان بدون حضور فیزیکی، در مناطق مختلف جهان کار انجام داد. درحال حاضر پیشنهاداتی برای انجام کار از خارج از کشور داریم ولی حجم بالای فعالیتهای مجموعه در استان و کشور، فرصت انجام این کار را نمیدهد.
مدیرعامل هلدینگ شتاب درخصوص توسعه فعالیتها، گفت: با طراحی اپلیکیشنی در حوزه بازاریابی، به دنبال ایجاد کارآفرینی بزرگی در سطح کشور هستیم. این کار به صورت جدی از سال آینده آغاز میشود.
این کارآفرین با بیان اینکه این مجموعه برای ما مانند یک دانشگاه کاربردی بود، گفت: با کار کردن در این مجموعه تجارب بزرگی کسب کردیم. همیشه به دنبال این بودیم که دانش روز را بیاموزیم و آن را در کار خود پیادهسازی کنیم.
ملک شاهکویی در خصوص چشمانداز کاری خود، خاطرنشان کرد: جوانان ما انگیزه خودشان را از دست دادهاند و باید مسیر درست به آنها نشان داده شود. به دنبال این هستیم که بستری فراهم شود تا تجربیاتی که کسب کردیم را در اختیار دیگران قرار دهیم تا با کسب مهارت وارد بازار کار شوند.
اعلام آمادگی برای انتقال تجربیات به جوانان
وی ادامه داد: آمادگی خودمان را برای به اشتراک گذاشتن تجربیاتمان به سایر جوانان اعلام میکنیم و حاضریم با دستگاه ها و مراکز خصوصا دانشگاه ها و اداره کل فناوری اطلاعات در این راستا همکاری کنیم.
این کارآفرین در ادامه گفت: جوانان باید تخصص و مهارت کافی را در حرفه ای که وارد می شوند، داشته باشند. کسی که تخصص نداشته باشد نمیتواند کار را در حد عالی انجام دهد و در درازمدت دچار مشکل می شود.
ملک شاهکویی با تاکید بر اهمیت هدف گذاری، گفت: جوانان پیش از آن که تخصصی را بیاموزند باید هدفشان را مشخص کنند که چرا اصلا وارد این تخصص شدند. بعد از آن برای رسیدن به هدف باید تلاش کرد. این تلاش باید آنقدر باشد که در کوتاه ترین زمان، به خواسته هایشان برسند.
وی با اشاره به اینکه همواره باید خدا را به خاطر نعمتهایی که در اختیار ما گذاشته شکرگزار باشیم، تصریح کرد: یک جوان باید بتواند از داشتههایش به خوبی نگهداری کند.
منبع: ایسنا
* انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانههای داخلی و خارجی در «ماهنامه کارآفرین ناب» لزوماً به معنای تایید یا رد محتوای آن نیست و صرفاً به قصد اطلاع کاربران بازنشر میشود.