معاون امور اقتصادی استاندار سمنان بابیان اینکه ۱۰۰ طرح اشتغال روستایی در شاهرود مصوب شده است، گفت: این طرحها میتوانند برای ۵۰۰ نفر اشتغال ایجاد کنند.
به گزارش کارآفرین ناب به نقل از خبرگزاری مهر، حشمتالله عسگری غروب یکشنبه در نشست ستاد اشتغال شرق استان سمنان به میزبانی فرمانداری ویژه شاهرود ضمن بیان اینکه مجموعه برنامههای اشتغال شهرستان شاهرود درواقع طرحهای بسیار خوبی را هم در حوزه شهری و هم در حوزه روستایی شامل میشود که این عملکرد در حوزه عقد قرارداد بسیار خوب بوده که جای تقدیر دارد، تأکید کرد: طرح اشتغال روستایی در زمره بینظیرترین طرحهای توانمندسازی روستائیانی بود که از ابتدای انقلاب تاکنون به اجرا درآمده و این فرصت در شرایط کنونی توانسته توسعه خوبی را به کشور هدیه دهد.
وی افزود: هرچند تلاطمهای اخیر باعث شد برخی تصمیمگیریها به تأخیر بیفتد و تردیدهایی در بین روستائیان نسبت به طرحهای تولیدی ایجاد شود اما مجموعاً بیش از ۱۰۰ طرح در شاهرود در حوزه روستایی مصوب و عقد قرار شده است که این میزان طرح اگر با دقت نظارت شوند و به فرجام برسند فقط ۵۰۰ نفر اشتغالزایی صورت میگیرد.
رقابت برای اعتبارات تسهیلات
معاون استاندار سمنان، بابیان اینکه در حوزه مشاغل خانگی نیز اقدامات خوبی در سطح شاهرود رخداده است، گفت: انتظار نیز همین است که در شرق استان سرعت جذب طرحهای اشتغال خانگی بیشتر از غرب استان باشد اما مشکلی که وجود دارد رقابتی است که در کشور بین استانها به وجود آمده که اگر اعتبارات تسهیلات اشتغالزایی جذب نشود از استان مبدأ سلب و به دیگر استانها داده میشود و این نگرانی باعث شد که در استان سمنان دغدغه جذب این تسهیلات و طرحها را داشته باشیم.
عسگری بابیان اینکه طرح سهمیهبندی مشاغل روستایی در استان سمنان طی دو ماه انجام شد اما متأسفانه در برخی شهرستانها مدیران نسبت به این طرح بیخیال بودند، گفت: برخی مدیران فکر میکردند که اعتبارات حوزه اشتغالزایی روستایی و خانگی ثابت بوده و هر وقت نیاز شد میتوانند آن را جذب کنند درصورتیکه اینچنین نبود و این عملکرد موردانتقاد است و باعث شده که سمنان در این حوزه دچار عقبماندگی شود و برای رفع این حالت تصمیم بر آن شد که اعتبارات بهصورت شناور باشد تا تحرک بیشتری بین شهرستانها باشد.
وی افزود: ارائه گلبال اعتبارات اشتغالزایی به این دلیل شکل گرفت که تحرک بیشتری را در جذب اعتبارات حوزه مشاغل روستایی داشته باشیم که در ادامه سعی میکنیم روند امروز را تعدیل کنیم هرچند عملکرد شهرستانهای شاهرود و میامی در این حوزه خوب بوده اما مشاغل خانگی و کشاورزی خاص این دو شهرستان است و لذا خواهشمند هستیم که تلاش فرمانداران در حوزه طرحهای روستایی مضاعف شود و شاهد دهها و صدها طرح از شرق استان باشیم.
تعدد طرحهای اشغالزایی
معاون امور اقتصادی استاندار سمنان بابیان اینکه تعدد طرح درزمینهٔ اشتغالزایی زیاد است اما بعضاً این طرحها به سرانجام نمیرسند، تأکید داشت: برخی متقاضیان در میانه کار روند دریافت تسهیلات را رها میکنند که دلایل متعددی دارد، برای مثال این افراد در وثیقه و یا آورده با مشکلاتی روبرو هستند و یا نتوانستهاند پیشبرگ خرید را تهیه کنند اما به هر ترتیب انتظار است شهرستانهای شاهرود و میامی در حوزه مشاغل روستایی عملکرد بهتری داشته باشند.
عسگری گفت: در حوزه مشاغل خانگی منابع تخصیصی حتی از مشاغل روستایی هم مناسبتر است چراکه تسهیلات آن قرضالحسنه چهار درصد و تا سقف ۲۰ میلیون تومان است که رقم ۱۱ میلیارد تومان نیز برای آن ابلاغشده است که باید از آن استفاده بهینه کرد، ما حتی پیشنهاد میکنیم صندوق کارآفرینی در شهرها مستقر شوند تا بتوانیم بهصورت ویژه نسبت به جذب اعتبارات این حوزه اقدام کنیم.
وی بابیان اینکه ۱۵ میلیارد تومان نیز برای صندوق کارآفرینی در نظر گرفتهشده است، گفت: باید در جذب این اعتبارات اهتمام بیشتری داشت و حتی صندوق میتواند با استقرار در محل نسبت به شناسایی مخاطبان و راهنمایی آنها اقدام کند که خوشبختانه در این حوزه کارهای خوبی صورت گرفته و در ۵۰ درصد دوم تخصیص اعتبارات امیدواریم شاهد رفع کاستیها باشیم.
معاون استاندار سمنان همچنین با یادآوری اینکه سامانه بهینیاب نیز مجدداً بازشده و آماده پذیرش کارگاهها و کارخانهها دارای مشکل است، تأکید داشت: باوجود نوسانات بازار و ارز و ... قطعاً واحدهای تولیدی مشکلدار در شهرستانهای شاهرود و میامی وجود خواهند داشت که به تسهیلات نیاز داشته باشند و لذا امیدواریم از این سامانه نیز بتوانیم بهخوبی استفاده کنیم.