رئیس قوه قضاییه با اشاره به جنگ اقتصادی دشمن علیه ملت ایران، همه مسئولان و دستگاه ها را موظف به حمایت تمام عیار از کارآفرینان، سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی دانست.
به گزارش کارآفرین ناب به نقل از اداره کل روابط عمومی قوه قضاییه، آیت الله سید ابراهیم رئیسی در دیدار فعالان اقتصادی با بیان اینکه کشور عزیز ما دارای ثروتهای مادی و معنوی فراوانی اعم از نیروی انسانی متراکم و صاحب نظر و همچنین آب، خاک، هوا، دریا و اقلیم متنوع و مناسب است، تصریح کرد: علاوه بر همه این مواهب، کشور ما دارای مردمی مصمم، با اراده و متدین است که در هر عرصه ای حضور یافته اند، تفوق و برتری را برای جبهه انقلاب به ارمغان آورده اند و همه باید خداوند را بر این نعمت عظیم شاکر باشیم.
رئیس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به جنگ اقتصادی، سیاسی، روانی و رسانه ای دشمن علیه ملت بزرگ ایران، اظهار کرد: در این جبهه، نقش کارآفرینان، سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی بسیار قابل توجه است و بر همین اساس همه مسئولان موظفند از این عزیزان حمایت های قضایی، حقوقی، مالی و تسهیلاتی لازم را به عمل آورند.
رئیسی با اشاره به موضوع خصوصی سازی خاطرنشان کرد: در بحث خصوصی سازی، نفس واگذاری بنگاه های دولتی موضوعیت ندارد بلکه اگر نقش تصدی گری دولت کاهش می یابد، لازم است در مقابل، نقش نظارتی و توانمندسازی دولت افزایش یابد.
رئیس قوه قضاییه افزود: امیدواریم به برکت این ایام و با تلاش مجاهدان اقتصادی، شاهد رونق تولید و استقلال اقتصادی در کشور باشیم و فراموش نکنیم که این امر، دست نیافتنی نیست. فقط نیازمند حرکت فعال و مجدانه برای مقابله با توطئه های دشمن یا بعضی ندانم کاری های داخلی هستیم تا انشاءالله به رونق تولید، افزایش اشتغال و توسعه واقعی بخش خصوصی با حمایت های دستگاه های اجرایی دست یابیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر ضرورت ارتباط مستمر با فعالان اقتصادی برای بیان مشکلات مصداقی و موردی و همچنین تحلیل موضوعات اقتصادی گفت: دستگاه قضایی با استفاده از ظرفیتها و اختیارات خود در مسیر رونق تولید، مبارزه با فساد و مقابله با استنکاف دستگاه ها از ادای وظایف، گام برمیدارد.
رئیس قوه قضاییه افزود: ما به نظارت همگانی باور داریم و تلاشمان این است که در این راستا از ظرفیت سازمانهای مردمنهاد، اصناف و انجمنهای اسلامی بازار و کارخانجات برای تقویت این نظارت استفاده حداکثری کنیم.
رئیسی با اشاره به وجود برخی مشکلات در نظام بانکی، مالیاتی و گمرکات، بر نقش نظارتی و قضاوتی دستگاه قضایی برای رفع این مشکلات تأکید کرد و گفت: از ابتدای دوران مسئولیت خود برای فعالسازی دفاتر حمایت از سرمایه گذاری و کارآفرینی در دادگستری های سراسر کشور و همچنین فعال تر ساختن دفتر حمایت از تولیدکنندگان، سرمایهگذاران و صادرکنندگان و واردکنندگان در سازمان بازرسی کل کشور تلاش کردیم تا اگر شکایتی در روند فعالیتهای فعالان اقتصادی وجود دارد و در روند کار خود با مانع مواجه شدند، موضوع را اعلام کنند تا دستگاه قضایی نسبت به رفع مشکل اقدام کند.
رئیس قوه قضاییه نقش بانکها را در رونق تولید و جلوگیری از شکل گیری نظام دلالی بسیار مهم ارزیابی کرد و افزود: ما اگر نقدینگی را به سمت تولید سوق دهیم، حرکت ضد تورمی شکل خواهد گرفت و اگر به سمت دلالی سوق یابد در هر نقطه تبدیل به بحران خواهد شد.
رئیسی با بیان اینکه ما معتقدیم باید نسبت تولیدکننده و بانک روشن باشد، خاطرنشان کرد: یکی از خواستههای فعالان اقتصادی تشکیل دادگاههای تخصصی است که در این عرصه باید از قضات مسلط به امور اقتصادی و دارای تجربه در این زمینه و همچنین مشاوران اقتصادی در حوزه های مختلف پولی، مالیاتی و صادرات و واردات استفاده شود. این امر نه تنها موجب تخدیش استقلال قاضی نخواهد شد بلکه موجب تبیین بهتر موضوعات برای صدور احکام متقن میشود.
رئیس قوه قضاییه با تأکید بر ضرورت فعالسازی هیئت های داوری و میانجیگری از سوی اتاق های بازرگانی و محافل صنفی نیز خاطرنشان کرد: ما به دنبال تغییر نظام داوری هستیم و تلاش داریم که موضوعات درون صنفی توسط خود اصناف حل و فصل شود تا کار به دادگستری کشیده نشود. این امر به کاهش ورودی پروندهها نیز کمک شایانی می کند.
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه به هیچ عنوان نباید در روند رسیدگی به پرونده ها، وقفه ای در تولید ایجاد و کارخانه یا کارگاهی تعطیل شود، اظهار کرد: تمام تلاش خود را برای برخورد با تخلف از موازین، ارتکاب جرم و تسامح نسبت به فساد به کار خواهیم گرفت و کوچکترین تسامحی در این زمینه نخواهیم داشت.
رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر ضرورت بیان داشته ها و ظرفیت ها و دستاوردهای نظام در کنار کاستی ها خاطر نشان کرد: بهترین مصداق بیان ظرفیت ها و کاستی ها به صورت توأمان، بیانیه گام دوم انقلاب است که از سوی رهبر معظم انقلاب تبیین شد.
رئیسی در پایان ابراز اطمینان کرد که از تمام دیدگاه ها برای حل مشکلات استفاده خواهد شد و دستگاه قضایی تمام ظرفیت خود را برای رونق تولید و کسب و کار به کار خواهد گرفت.
براساس این گزارش، چند تن از فعالان اقتصادی نیز در این دیدار به نمایندگی از سایرین به بیان مشکلات و نقطهنظرات خود پرداختند.