وجود موانع و مشکلات متعدد در پیش روی تولید و کسب و کار، یکی از مهم ترین دغدغه های کارفرمایان، کارآفرینان و فعالان و سرمایه گذاران اقتصادی و تولیدی محسوب می شود.
به گزارش کارآفرین ناب به نقل از ایرنا، افزایش قیمت تمام شده محصولات تولیدی، کاهش صادرات و عدم حضور مؤثر در بازارهای جهانی، نوسانات بازار ارز و کاهش ارزش پول ملی، ناهماهنگیها و مشکلات ناشی از ابلاغیهها و قوانین ثانویه، مالیات بر ارزش افزوده، مشکل تأمین مواد اولیه و تهیه ماشین آلات و قطعات، کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش، سود بالای تسهیلات بانکی و فرسودگی تجهیزات و دهها مورد دیگر از این دست از جمله مشکلات و موانعی هستند که بخش تولید و صنعت کشور با آن دست و پنجه نرم میکند. مشکلاتی که بخش قابل توجهی از آنها متأثر از اعمال تحریمهای ظالمانه سالهای اخیر دشمنان میباشد و رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز با نامگذاری سال ۹۸ به نام رونق تولید، ضمن تأکید بر اهمیت نگاه ویژه به موضوع تولید و اشتغال، بخشها و ارکان مختلف نظام و دستگاههای اجرایی را به تلاش و برنامه ریزی و تکاپوی مسئؤلانه در جهت توسعه تولید ملی و برطرف کردن موانع و مشکلات این بخش فراخواندند. همسو با شعار سال، در استان قم نیز «به عنوان یکی از استانهای مهم و پیشتاز در عرصه تولید و صنعت» سلسله تدابیر و اقدامات عملی مناسبی برای محقق ساختن سیاستهای رونق تولید طراحی و در دستور کار قرار گرفت.
فرماندهی و هدایت برنامههای رونق تولید استان قم با محوریت کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید
کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در استانها تشکیلات قانونی است که با هدف بهره مندی حداکثری از ظرفیت اختیارات استانداران و دستگاههای استانی و به منظور بررسی و اتخاذ تصمیم در خصوص حل و فصل مشکلات واحدهای تولیدی به ویژه در موارد مربوط به تکمیل و راه اندازی طرحهای نیمه تمام، تأمین منابع مالی، تعیین تکلیف بدهیهای معوق و همچنین رفع مشکلات مرتبط با محیط زیست، منابع طبیعی و موانع صادراتی فعالیت میکند. جلسات این کارگروه در استان قم به ریاست استاندار و به صورت منظم و مؤثر برگزار میشود. کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان قم از ابتدای سال ۹۸ تا هفته اول خرداد ماه، تعداد ۸ جلسه کاری داشته است و دستاورد این جلسات ۱۶۹ مصوبه برای رونق تولید میباشد. پیگیری برای انجام کامل تعهدات سال گذشته استان در زمینه جذب تسهیلات رونق تولید تا سقف ۹۰۰ میلیارد تومان، تعیین میزان و سهم پرداختی بانکها در تسهیلات رونق تولید، پیگیری مشکلات و امکانات زیرساختی نواحی و شهرکهای صنعتی استان به ویژه در حوزه انرژی، برنامه ریزی برای انتقال واحدهای تولیدی فعال در خارج از شهرکهای صنعتی استان، اعمال مساعدت و همکاری بانکها در زمینه تسویه بدهیهای معوق واحدهای تولیدی و نیز تقسیط و بخشودگی جرایم تأمین اجتماعی، دعوت از مقامات ملی مرتبط با مشکلات تولید و اشتغال، انعکاس مشکلات واحدهای نیازمند اتخاذ تصمیم در مرکز، پیگیری افزایش اختیارات استانی کارگروه تسهیل، بحث تسهیل ضمانت نامه بانکی مورد نیاز واردات قطعات و مواد اولیه، حمایت ویژه از طرحهای اشتغال و تولید کمیته امداد، تصمیم گیری برای تکمیل طرحهای صنعتی نیمه تمام با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد، تصویب طرح توسعه ناحیه صنعتی خورآباد بخش کهک، تعیین مهلت یک هفتهای برای ارائه پاسخ دستگاهها به استعلامات بانکی در زمینه پرداخت تسهیلات رونق تولید و پیگیری مشکلات مربوط به اتصال منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان به خطوط راه آهن …، از مهمترین مصوبات و موضوعات مورد بحث کارگروه تسهیل و رونق تولید استان قم در بازه زمانی یاد شده میباشد.
تدوین ۷ راهبرد و ۲۷ برنامه برای رونق تولید قم
در راستای رویکرد برنامه محوری مدیریت عالی استان، پیش نویس مربوط به راهبردها و برنامههای عملیاتی استان جهت رونق تولید در چهار بخش شامل: راهبردها- برنامهها- اقدامات و الزامات اجرای برنامه و دستگاههای مسؤل و همکار و توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، فررودین ماه امسال تهیه و در دستور کار سومین جلسه کارگروه ستاد تسهیل قرار گرفت و پس از بررسی و تصویب نهایی، جهت اجرا به دستگاهها ابلاغ گردید. برای برنامه رونق تولید استان هفت راهبرد دیده شده است. اولین راهبرد، حفظ تولید و اشتغال در واحدهای تولیدی موجود است که پایش و تأمین مواد اولیه واحدهای تولیدی، تأمین نقدینگی و سرمایه در گردش، احیای واحدهای تولیدی راکد و تعطیل، توانمندسازی بنگاههای تولیدی، کاهش هزینههای تولید و شناسایی قوانین و مقررات مانع تولید و پیشنهاد رفع آنها برنامههای اصلی این راهبرد را تشکیل میدهند. دومین راهبرد، توسعه واحدهای موجود و تکمیل طرحهای اقتصادی نیمه تمام با سه برنامه شامل: توسعه واحدهای موجود از طریق افزایش ظرفیت اسمی و تنوع در تولید، شناسایی و تکمیل طرحهای نیمه تمام با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد و بازسازی و نوسازی واحدهای تولیدی است. توسعه بازار فروش در دو بخش داخلی و صادراتی به عنوان راهبردهای سوم و چهارم هستند که از شش برنامه شامل: فرهنگ سازی مصرف کالای داخلی، مصرف حداکثری کالاهای تولید ملی و ترجیحاً داخل استان در بخشهای دولتی، کیفی سازی محصولات استان، تقویت شرکتهای فعال در زمینه صادرات، تنوع بخشی به بازارهای صادراتی استان و استفاده از ظرفیت نهادها و مراکز حوزوی برای توسعه صادرات و سرمایه گذاری برخوردار میباشند. همچنین توسعه پایدار معادن و فراوری مواد معدنی استان، حمایت و جذب سرمایه گذاری جدید و توسعه و تقویت تشکلهای اقتصادی استان راهبردهای پنجم تا هفتم هستند که برای هریک از این راهبردها نیز برنامههای جداگانه ای طراحی و در نظر گرفته شده است.
بازدیدهای میدانی و تشکیل جلسات در محل واحدهای تولیدی، ابتکاری در راستای درک بهتر از مشکلات و اتخاذ تصمیمات راهگشا برای حوزه تولید
حضور استاندار قم در شهرک صنعتی شکوهیه همزمان با نخستین روزهای سال ۹۸ و بازدید چند ساعته وی از چند واحد تولیدی در این شهرک، نوید بخش رونق تولید و نشان از عزم جدی مسئولان استان برای کاهش مشکلات این بخش را داشت. همچنین بنا به دستور استاندار، مقرر گردید که جلسات کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در سال جاری به صورت هفتگی در استانداری و یک هفته در میان در محل واحدهای تولیدی و نواحی صنعتی استان برگزار شود. پیرو این تصمیم ارزشمند، استاندار قم در تاریخ ۲۷ فروردین ۹۸ از سه واحد صنعتی واقع در جاده قدیم اصفهان بازدید میدانی داشته و متعاقب آن در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان در محل شرکت تولیدی امید فنر و با حضور مدیران واحدهای تولیدی مورد بازدید، مسائل و مشکلات این سه واحد را مورد بررسی قرار دادند. بازدید از ۶ واحد تولیدی واقع در شهرک شکوهیه در قالب دو برنامه مجزا و در حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی وزیر کشور، بازدید از ۷ طرح اشتغال و تولید کمیته امداد امام خمینی (ره) در ناحیه صنعتی خورآباد بخش کهک و تشکیل جلسه کارگروه تسهیل و رونق تولید در این محل همچنین بازدید از سه واحد صنعتی در منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان و تشکیل جلسه کارگروه تسهیل در این منطقه از جمله برنامههایی بودند که در فاصله زمانی ۱۰ الی ۸ خرداد ماه جاری برنامه ریزی و اجرایی گردید.
استاندار قم در این بازدیدها و جلسات، حل مشکلات تولیدکنندگان را مسئله مهم و اولویت دار استان برشمرد و گفت: مدیران در پیشبرد برنامههای رونق تولید باید در کنار تولیدکنندگان باشند. وی با بیان اینکه مشکلات واحدهای تولیدی را بصورت میدانی پیگیری میکنیم تصریح کرد: جلساتی هم که در استانداری قم برگزار میشوند با تعیین موضوعات اختصاصی و دعوت از مدیران ذیربط مسائل تولیدکنندگان مورد بررسی قرار خواهد گرفت. نماینده عالی دولت در استان با اشاره به عزم جدی استان در حمایت از تولید، اظهار کرد: تحقق شعار سال و رونق تولید، با راهبردهای عملیاتی وبکار گیری محرکهای رونق اقتصادی در استان میسر خواهد شد.