مجید قاسمی:
اقتصاد مقاومتی درونزا و بروننگر است
ما هنوز در سیاستهای توسعه صنعتی کشور برنامه مدون نداریم
ما به هر قیمتی از محصولات داخلی حمایت نمیکنیم
ما باید در اقتصاد دانش بنیان پیشتاز باشیم
دکتر مجید قاسمی پیرامون سیاستگذاری برای تقویت تولید ملی،گفت: اقتصاد مقاومتی درونزا و بروننگر است. ما هنوز در سیاستهای توسعه صنعتی کشور برنامه مدون نداریم و تا زمانی که این استراتژیها مشخص نشده، نمیتوانیم برای سایر جنبههای حمایتی برنامهریزی کنیم.به گزارش روابط عمومی بانک پاسارگاد؛ دکتر مجید قاسمی رییس دانشگاه خاتم،در خصوص محورهای اقتصاد مقاومتی و ویژگیهای آن، اندازهگیری مقاومت و اصلاح مدیریت و نظام اداری پرداخته شدهبود، گفت: اصلاح زمینهی فعالیتهای اقتصادی به معنی بهبود فضای کسب و کار است.
بخش خصوصی باید اطمینان داشتهباشد که میتواند نگاهی بلندمدت به اقتصاد داشتهباشد. همچنین رشد در زمان تداوم ضربه فقط با مقاومسازی امکانپذیر است و لازم است که اصلاح و تقویت همهجانبه نظام مالی کشور با هدف پاسخگویی به نیازهای اقتصاد ملی صورت بگیرد. ضرورت دارد که ثبات در اقتصاد ملی ایجاد شده و نظام توزیع و قیمتگذاری شفافسازی شده و شیوههای نظارت بر بازار روزآمد شود.وی در زمینهی احترام به محصولات ساخت داخل، افزود: در اقتصاد مقاومتی مصرف کالاهای داخلی همراه با برنامهریزی برای ارتقاء کیفیت و رقابتپذیری در تولید انجام میگیرد. اگر رقابتپذیری را از این بحث حذف کنیم اقتصادی خواهیم داشت که فقط بر امکانات موجود متکی است و لا غیر. در آن صورت ارتقای کیفیت و توانمندی برای رقابت در صحنههای بینالمللی معنا پیدا نمیکند و چنین اقتصادی بعد از مدتی میمیرد.
وی در بحث افزایش پوشش استاندارد برای کلیهی محصولات داخلی و ترویج آن، تأکید کرد: ما به هر قیمتی از محصولات داخلی حمایت نمیکنیم بلکه حتماً باید برای آن پوشش استاندارد داشتهباشیم.مدیرعامل بانکپاسارگاد با تأکید بر فعالیتهای دانشبنیان که در بند دوم سیاستهای مقاومتی به آن پرداخته شدهاست، ادامه داد: در اقتصاد دانش بنیان، دانش به فناوری تبدیل میشود. ما باید در اقتصاد دانش بنیان پیشتاز باشیم و نقشهی جامع علمی کشور را پیادهسازی و اجرا کنیم. همچنین نظام ملی نوآوری را به منظور ارتقاء جایگاه جهانی کشور ساماندهی کنیم. سهم تولید و صادرات محصولات و خدمات دانشبنیان را افزایش دهیم و به رتبهی اول اقتصاد دانشبنیان در منطقه دست یابیم.رییس شورای انجمنهای علمی ایران در حوزه سلامت اقتصادی به عناوینی همچون شفافسازی اقتصاد و سالمسازی آن و جلوگیری از اقدامات، فعالیتها و زمینههای فسادزا در حوزههای پولی، تجاری، ارزی و ...، عدالت محوری در رفتارهای اقتصادی، معیار قرار دادن بهره وری در فعالیتهای اقتصادی و تصمیمگیریهای مدیریتی، اشاره کرد و افزود: توجه داریم که منظور از شفافسازی، باز کردن و فاش کردن مسئله است به نحوی که دسترسی به اطلاعات به سهولت امکان داشته باشد.
دکتر قاسمی در ادامه به بحث جلب مشارکت عمومی، تقویت نهادهای مدنی، تقویت توانمندی و بازدهی نیروی کار و استفاده از حداکثر ظرفیتهای تولید پرداخت و تصریح کرد: در بحث توسعه کارآفرینی اعتقاد بر این است که عموم مردم در تولید سرمایه و ثروت، مشارکت تأثیرگذار داشته باشند. در بحث بازدهی نیروی کار باید اثرگذاری ارزش افزودهش را افزایش دهیم. اگر بتوانیم از طریق ارتقاء آموزش، مهارت، خلاقیت، کارآفرینی و تجربه، نقش سرمایه انسانی را بالا ببریم، بهرهوری سرمایه افزایش مییابد.