خانه    نقشه سایت    تلفن 021-26701198     تماس با ما info@karafarinenab.ir

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 امتیاز 0.00 (0 رأی)
ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 


 ادیب هشدار داد:

خطر سکته مالی اقتصاد جدی است
 خروج نظام بانکی از ریل
اقتصاد به سمت سقوط اقتصادی پیش می رود
 همه کسب و کار ها در کشور به زودی تعطیل می شود
اگر بانکها ورشکست شوند سرمایه خارجی وارد کشور نمی شود
 دولت تئوریسین پولی ندارد
بحران بانکی باید مدیریت شود تا مانع ورود سرمایه خارجی نشود
بحران بانکی نباید به مکانیزم بازار واگذار شود

یک استاد دانشگاه با بیان اینکه بانکها برای غرق شدن با هم رقابت می کنند هشدار داد اقتصاد کشور به سمت یک سکته مالی پیش می رود.به گزارش تسنیم، محمدحسین ادیب استاد دانشگاه است و با بررسی وضعیت اقتصاد ایران پس از تحریمها و نیز اولویتهای اقتصادی دولت، نسبت به بروز یک سکته مالی هشدار می دهد و معتقد است، زهر ناشی از سکته مالی بیش از حلاوت ناشی از لغو تحریم هاست.ادیب افزود: وزیر اقتصاد اعلام کرد هیچ فعال اقتصادی نمی تواند نرخ بهره بین 20 تا 27 درصد را پرداخت کند. بانکها برای غرق شدن با هم رقابت می کنند .وی ادامه داد : با تورم بدهی کم ارزش می شود، در ایران از یکسو بدهی بانکی با نرخ 27 درصد در سال افزایش می دهد واز سوی دیگر 4 ماه متوالی است که تورم منفی است و بانک مرکزی اعلام نمی کند، یعنی با تورم بدهی بی ارزش نمی شود. به عبارت دیگر، بدهی بانکی را باید از محل سود عملکرد و نه تورم پرداخت کرد و هیچ فعال اقتصادی نمی تواند از طریق سود عملکرد بدون سود ناشی از تورم،این نرخ بهره را پرداخت کند. اقتصاد به سمت یک سکته مالی پیش می رود، باید متناسب با کاهش تورم نرخ بهره کاهش می یافت اما کاهش نیافته است.

•  اقتصاد به سمت سقوط اقتصادی پیش می رود
استاد دانشگاه در خصوص عملکرد دولت را در حوزه نرخ ارزبیان کرد: در این دوره ارز از ثبات نسبی برخوردار بود. ثبات نرخ ارز باعث می شود تا بدهی بانکی از طریق کاهش ارزش پول ملی بی ارزش نشود و اگر بدهی بانکی با نرخ 27 درصد رشد کند و از طریق تورم یا کاهش ارزش پول ملی بی ارزش نشود،فعال اقتصادی باید از طریق سود ناشی از عملکرد بدهی بانکی را پرداخت کند که غیر ممکن است. اقتصاد به سمت سقوط اقتصادی پیش می رود .ادیب اشاره کرد: سود سپرده از طریق بازدهی بازار سهام و بازدهی بازار املاک جبران نمی شود. موسسات مالی و بانکهای کوچک که سپرده مردم را وارد املاک و و بورس کرده اند با بحران مواجه می شوند. موسسات مالی که در چند ماه گذشته ورشکست شدند واحدهایی بودند که پول سپرده گذار را وارد بازی املاک کرده بودند و بازدهی منفی در املاک این واحدها را ورشکست کرد. حدود 50 درصد از تسهیلات بانکی به هر عنوانی دریافت شده باشد در عمل وارد املاک شده و با تورم منفی در ملک، 50 درصد از وام گیرندگان، قادر به پرداخت بهره نیستند. از سوی دیگر موسسات مالی و بانکهای کوچک که سپرده مردم را وارد بازار املاک کرده اند نمی توانند سود سپرده گذار را از محل بازده املاک پرداخت کنند. ادیب گفت: ما نیاز به سازمان دهی دوباره روابط سیاسی و اقتصادی بین طلبکاران و بدهکاران داریم، هیچ کدام از روابط سیاسی و اقتصادی بین طلبکاران و بدهکاران قابل دوام نیست .ادیب در مورد سود سپرده افزود : همه کسب و کار ها در کشور یا تعطیل شده یا به زودی تعطیل می شود و پول آن در بانکها سپرده گذاری می شود به این طریق  سنگ روی سنگ بند نمی شود و در مرحله بعد بانکها 70 درصد سپرده ها را به 2 هزار شرکت بزرگ وام داده اند که قادر به بازپرداخت آن نیستند واقعیت مملکت یک جمله بیشتر نیست. بسیاری از شرکتهای بزرگ ورشکست شده اند اما با دریافت وام ، فعالیت را ادامه می دهند .
وی گفت : اگر بانکها ورشکست شوند سرمایه خارجی وارد کشور نمی شود و خارجی ها برای ورود به ایران تا تعیین تکلیف بانکها صبر می کنند .
• دولت تئوریسین پولی ندارد
استاد دانشگاه پیرامون رفتار بانک مرکزی افزود :اشکال در این است که دولت تئوریسین پولی ندارد و بانک مرکزی مثل یک بانک تجاری کوچک اداره می شود. سیف بانک مرکزی را مثل یک بانک کوچک 70 شعبه ای اداره می کند. تجربه اداره بانکهای کوچک قابل تعمیم به بانک مرکزی نیست .
• بحران بانکی باید مدیریت شود تا مانع ورود سرمایه خارجی نشود
ادیب ادامه داد : با ورود سرمایه خارجی بوی بهبود از اوضاع جهان می شنوم باید بحران بانکی مدیریت شود تا مانع ورود سرمایه خارجی نشود. بحران بانکی نباید به مکانیزم بازار واگذار شود مکانیزم بازار یعنی ادامه مسابقه  برای غرق شدن بانکها و این استقبال خوبی از شرایط جدید نیست. بحران بانکی مدیریت پذیر است.

ورود کاربران

خبرنامه پیامکی




گالری تصاویر

Database error: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'DESC LIMIT 10' at line 5

با ما در ارتباط باشید