خانه    نقشه سایت    تلفن 021-26701198     تماس با ما info@karafarinenab.ir

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 امتیاز 0.00 (0 رأی)
ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 


رئیس کل بانک مرکزی:

نرخ سود قابل قبول بانکی ۲ درصد بالاتر از تورم است
ارز را ۶ ماهه یکسان‌سازی می‌کنیم

رئیس کل بانک مرکزی نرخ سود بانکی قابل قبول برای را ۲ درصد بالاتر از نرخ ۱۳ درصدی تورم عنوان کرد و گفت: مشکلی در نقل و انتقال ۳۲ میلیارد دلار پول بلوکه ایران وجود ندارد و برای اطمینان از باز بودن حساب‌ها قصد داریم برخی را جابجا کنیم.به گزارش فارس، ولی الله سیف در حاشیه جلسه مدیران ارشد بانک مرکزی با معاون اول رئیس جمهور، اظهارداشت: آقای جهانگیری تاکید کردند با توجه به رفع تحریم‌ها تحرک جدی در سیستم بانکی به وجود بیاید.
وی افزود: خوشبختانه با اقدامات انجام شده در نظام بانکی آثار تحریم‌ها کاملا کنترل شده بود و سعی کردیم کمترین اثر منفی را به اقتصاد وارد کند. هدف اصلی معاون اول رئیس جمهور تشکر از تلاش‌های همکاران بانکی بود.رئیس ک بانک مرکزی گفت: برخی برنامه‌‌هایی که بعد از اجرای برجام در حوزه بانکی مدنظر است و نظام بانکی باید دنبال کند، مورد پیگیری قرار دارند. یکی از این موارد برای ایجاد آرامش در اقتصاد و جهت‌گیری مناسب تولید، یکسان‌سازی نرخ ارز است و فکر می‌کنم در دوره شش ماهه این برنامه عملیاتی شود.وی با بیان اینکه از قبل برنامه‌ریزی‌های لازم برای اجرای سیاست یکسان‌سازی نرخ ارز انجام شده استٰ، تصریح کرد: می‌توانیم فضا را به سمتی هدایت دهیم که به وضعیت مطلوب برسیم.

سیف بحث دیگر جلسه را نرخ سود بانکی عنوان کرد و ادامه داد: توفیقات خوبی در شش ماه گذشته حاصل شده و با ورود بانک مرکزی به بازار بین بانکی نرخ سود در این بازار از 29 درصد به دامنه 19 درصد و حتی در مواردی به کمتر از 19 درصد رسیده است. دیروز نرخ متوسط سود در بازار بین بانکی 19.4 درصد بود ک دستاورد خیلی مهمی است اما کافی نیست.رئیس کل بانک مرکزی افزود: این نرخ این علامت را می‌دهد که نرخ‌های نظام بانکی هم به سمت پایین حرکت می‌کند؛ نرخ تورم هم‌اکنون به حدود 13 درصد رسیده و پیش‌بینی می‌کنیم روند نزولی تا اعداد تک رقمی پایدار ادامه یابد، نرخ‌های سود بانکی هم به آن سمت حرکت می‌کند و نرخ قابل قبول برای سود بانکی یک تا 2 درصد بالاتر از تورم است.
وی گفت: بالاتر از 2 درصد نرخ سود بانکی توجیه ندارد به همین دلیل بانک مرکزی از ابزارهای مختلف استفاده می‌کند تا نرخ سود بانکی به آن سمت هدایت شود.رئیس شورای پول و اعتبار با اشاره به پیشنهاد برخی‌ها مبنی بر کاهش نرخ سود با مصوبه شورای پول و اعتبار، گفت: تجربیات گذشته نشان داده این شیوه هزینه ایجاد می‌کند و اثرات نامناسبی در سایر بازارها ایجاد خواهد کرد. بانک مرکزی با تجربه‌ای که کسب کرده با ادامه این سیاست‌ها به هدف کاهش نرخ سود و نزدیک شدن آن به نرخ تورم برسد.‎وی با اشاه به بحث تنگنالی مالی نظام بانکی، گفت: این مساله عمدتا به دلیل انباشت دارایی های منجمد در نظام بانکی است.تحرک و ایفای نقش بانک‌ها را در فعالیت موثر اقتصادی کم کرده و از طرف دیگر بانک‌ها با کمبود سرمایه مواجه هستند.
رئیس کل بانک مرکزی با تکرار وعده همیشگی خود برای کاهش نرخ سود بانکی به دو درصد بالای تورم گفت: یکی از مسائلی که نقش ثبات در اقتصاد کشور را دارد ، یکسان سازی نرخ ارز است که این مساله در دامنه ۶ ماهه عملیاتی می شود.
رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: در فضای پس از برجام باید بانک‌ها را با استانداردهای موجود بانک‌های بین‌الملل تطبیق دهیم. نرخ کفایت سرمایه در بانک‌های دنیا حداقل 12 درصد است اما در ایران براساس گزارشی که همکار ما ارائه داد به طور متوسط 5.5 درصد و حتی در برخی بانکها منفی است.وی با بیان اینکه باید برای افزایش سرمایه بانک‌ها اولویت قائل شویم، گفت: مساله تعیین تکلیف مطالبات معوق و بدهی‌های غیرجاری اهمیت زیادی دارد. با توجه به اینکه حجم مطالبات معوق شبکه بانکی 90 هزار میلیارد تومان است و برای آن 43 درصد ذخیره وجود دارد که منابع قفل شده‌ است.سیف تصریح کرد: میزان بدهی دولت به نظام بانکی حدود 100 هزار میلیارد تومان است که این بخشی از دارایی‌های منجمد بانک‌ها است. دارایی‌های ثابت بانک‌ها، سهمی از منابع نظام بانکی است که از چرخه واسطه‌گیری منابع و فعالیت‌های مثبت اقتصادی کنار گذاشته شده است و ما باید بخش عمده این سهم را برگردانیم تا رسالت نظام بانکی را کامل کند.وی بحث بازار سرمایه را موضوع دیگر جلسه امروز عنوان کرد و گفت: اصولا تامین مالی در اقتصاد از سه منبع نظام بانکی، بازار سرمایه و منابع خارجی انجام می‌شود که در کشور ما سهم نظام بانکی 85 درصد و سهم دو بخش دیگر 15 درصد است. این به هیچ وجه در مقایسه با کشورهای پیشرفته و سایر کشورها تناسب ندارد.رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: نظام بانکی در شرایط عادی باید 30 تا 40 درصد تامین مالی اقتصاد را انجام دهد و ما باید با تقویت بازار سرمایه بتوانیم فضا را برای فعالیت اقتصادی بیشتر فراهم کنیم. منابعی که در بازار سرمایه تامین می‌شود به‌‌گونه‌ای است که می‌تواند به مصرف سرمایه‌های بلند مدت و طولانی برسد.به گفته وی تامین مالی بنگاه‌های بزرگ با بازار سرمایه و بنگاه‌های کوچک و متوسط و سرمایه در گردش با نظام بانکی است.

وی اظهارداشت: با سیاست‌های پولی و تصمیمات بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار وظیفه داریم به سمتی حرکت کنیم که فضا را برای فعالیت‌های اقتصادی مهیا کنیم.رئیس کل بانک مرکزی در خصوص عدم اتصال تعدادی از 9 بانک متصل شده به سوئیفت، گفت: دیروز این بانک‌ها به سوئیفت متصل شدند و دیگر مشکلی از لحاظ بین‌المللی برای اتصال به سوئیفت نداریم؛ بنده اطلاعی ندارم کدام بانک به مشکل برخورده اما یکی دو بانک برای نصب نرم‌افزارهای مربوطه کندی‌هایی داشتند اما هم‌اکنون سوئیفت به کشور متصل شده و هیچ مشکلی از این بابت وجود ندارد.وی در پاسخ به سوال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه یک بار تعداد بانک‌هایی که سوئیفت متصل می‌شوند 9 بانک و یک بار 12 بانک اعلام شد، در نهایت روز گذشته چند بانک به سوئیفت متصل شدند؟ اظهارداشت: یا 9 بانک، یا 12 بانک. اصل مطلب این است که بانک‌های غیرتحریمی ما در روز اجرای برجام به سوئیفت متصل شدند چون سوئیفت برای آنها قطع نبود ولی چون کارگزار بین‌المللی نداشتند، دامنه استفاده از آن محدود بود.سیف افزود: بانک‌های تحریمی که در روز اجرای برجام رفع تحریم شدند، سوئیفت نداشتند. من تعداد آنها را به شما 9 بانک اعلام می‌کنم و این بانک‌ها بلافاصله باید مجوز جدید می‌گرفتند و فرایند طولانی برای عضویت طی می‌شد. به طور معمول فرایند عضویت در سوئیفت 2 ماه طول می‌کشد اما با پیگری همکاران ما در مدت 2 هفته این اتصال برقرار شد.

رئیس کل بانک مرکزی پاسخ یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه سخنگوی دولت میزان پول‌های آزاد شده را 100 میلیارد دلار و بانک مرکزی 32 میلیارد دلار اعلام کرد، بالاخره رقم دقیق این پول‌های بلوکه شده چقدر است، گفت: بنده مصاحبه آقای نوبخت را ندیدم اما باید به همه جملات ایشان دقت کرد. دو سال پیش عنوان شد ذخایر کشور 100 میلیارد دلار است و این به دور از واقع نبود اما حدود 50 میلیارد دلار آن در پروژه‌های نفتی سرمایه‌گذاری شد، 22 میلیارد دلار در چین وثیقه فاینانس است و از آن استفاده شده است.وی ادامه داد: همانطور که قبلا گفتم 32 میلیارد دلار کل پول‌های بلوکه شده است و از آن رقم حدود 4 میلیارد دلار آن متعلق به دولت است. وقتی می‌گوییم متعلق به دولت مثل این است که پول جدیدی به حساب بانک مرکزی واریز می شود که بخشی از آن برای صندوق توسعه ملی و بخشی برای بانک مرکزی است. ریال پول‌هایی که متعلق به بانک مرکزی است، قبلا به دولت داده شده است.به گفته وی سهم صندوق توسعه ملی از پول‌های بلوکه شده 20 درصد خواهد بود.

سیف در پاسخ به این سوال که آیا این 32 میلیارد دلار به حساب بانک مرکزی واریز شده است، بیان کرد: یکی از بحث‌هایی که بعد از اجرای برجام داشتیم اطمینان حاصل کردن از دسترسی به منابع است و دیگر هیچ محدودیتی برای آن وجود ندارد. یکشنبه هفته پیش تصمیم گرفتیم یک سری تغییرات برای جابه جایی منابع و حواله از حساب به حساب دیگر انجام دهیم تا مطمئن شویم مسیرها باز است.وی افزود: بعضی جابه‌جایی‌ها به سرعت انجام شد و بعضی دیگر هم ابهاماتی طرف مقابل داشت؛ یکی از کشورها به ما اعلام کرد دولت هنوز بخشنامه مربوطه را به ما ارسال نکرده است، اما هم‌اکنون اقدامات لازم از طرف آن کشورها در حال انجام شد و به زودی مشکل برطرف می‌شود.

ورود کاربران

خبرنامه پیامکی




گالری تصاویر

Database error: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'DESC LIMIT 10' at line 5

با ما در ارتباط باشید