همکاری بانکی و اقتصادی ایران و آلمان بیشتر میشود
قائم مقام بانک مرکزی در دیدار با هیئت آلمانی از خانه اقتصاد و صنعت ایالت باواریای این کشور خواستار همکاری بیشتر اقتصادی و بانکی بین ایران و آلمان شد و اطمینان داد کشور ایران به تعهدات خود در توافق با کشورهای 1+5 پایبند است.
به گزارش ایسنا، کمیجانی ضمن استقبال از همکاریهای متقابل ایران و آلمان خاطرنشان کرد: تحریمها موجب متضرر شدن شرکای اروپایی در مبادلات بانکی با ایران شده است و برقراری روابط بانکی لازمه برقراری روابط تجاری و اقتصادی بین دو کشور است.
قائم مقام بانک مرکزی با اشاره به موفقیتهای بانک مرکزی پس از اجرایی شدن برجام از جمله در مذاکره با شرکتهای بیمهای ساچه ایتالیا، اوکابه اتریش و کوفاس فرانسه و تسویه تعهداتی که به دلیل تحریمها بوجود آمده بود، گفت: مذاکره با شرکت بیمه هرمس آلمان هم اکنون در جریان است که امیدواریم به زودی به نتیجه برسد در عین حال حمایت دولتهای اتریش، فرانسه و ایتالیا در دستیابی به توافقات ایران با شرکتهای بیمه موثر بوده است.
کمیجانی خواستار حمایت دولت آلمان در زمینه مراودات بانکی شد و گفت: طی 36 سال اخیر حتی در شرایط سخت مالی ایران در پرداخت تعهدات خود هیچ گونه دیرکردی نداشته و حتی مبالغی بیش از تعهدات فعلی را با تفاهم و در یک برنامه زمان بندی تسویه کرده است.
وی، مقاومت شرکتهای بیمهای اروپایی در همکاری با کشورمان را فراتر از انتظار توصیف کرد و افزود: کشورهای 1+5 از پایبندی ایران به تعهدات خود در توافق، اظهار رضایت میکنند لیکن متأسفانه چنین احساسی در ایران از پایبندی طرف مقابل به تعهدات خود وجود ندارد.
بنا بر اعلام روابط عمومی بانک مرکزی، قائم مقام بانک مرکزی با درخواست از آقای پروسارت، ربیس خانه اقتصاد و صنعت ایالت باواریای آلمان برای تسریع در رفع مشکلات، افزود: نقش و جایگاه خانه اقتصاد و صنعت ایالت باواریا در اقتصاد آلمان تاثیرگذار است، بنابراین بانک مرکزی ایران خواستار مذاکرات و تفاهمات بیشتر بانکهای ایرانی از جمله بانک خاورمیانه با هیئت آلمانی شد.
رئیس خانه اقتصاد و صنعت ایالت باواریای آلمان نیز با اشاره به اینکه اکنون مسئله ما تحریم نیست بلکه جلوگیری از خسارت دیدن بانک های آلمانی به دلیل جریمه توسط آمریکایی هاست، افزود: از نفوذ سازمان خویش بر دولت آلمان استفاده خواهد کرد لیکن حل مشکلات زمان بر است و بر این اساس در شرایط فعلی همکاری با بانک های کوچک و متوسط آلمانی در اولویت است.