آخرین آمار تعطیلی واحدهای صنعتی و مصادره شده از سوی بانک ها
زنگ خطر صنعتی به صدا درآمده است
از مجموعه 37هزار و 120 واحدي كه در شهرك ها و نواحي كشور مستقرند، 34 هزار و 528 واحد، كوچك و از اين تعداد، 6 هزار و 619 واحد، تعطيل هستند. از مجموع يك هزار و 724 واحد متوسط، 318 واحد تعطيل و از مجموع 868 واحد بزرگ صنعتي، 98 واحد تعطيل است.در سال های گذشته اگر سری به شهرک های صنعتی زده باشید، حتما با کارخانه های تعطیل و نیمه تعطیل بسیاری رو به رو شده اید و حتما بنرهایی را دیده اید که روی آن ها از فروش واحد صنعتی به نفع یک بانک و یا تملک واحد صنعتی از سوی بانک خبر داده اند. « بانک.... این واحد به دلیل عدم پرداخت بدهی های بانکی به فروش می رسد.»
حالا بعد از گذشت چندسال آمار رسمی از تعداد این واحدها منتشر شده است و معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرده است که هزار و 99 واحد صنعتی به دلیل بدهی ها به تملک و مصادره بانک ها درآمده اند و در مجموع ۷هزار و 35 واحد در شهركهاي صنعتي كشور كاملا تعطيل شده اند. علي يزداني که ریاست شهرک های صنعتی کشور را نیز برعهده دارد اعلام کرده است:« در كشور هزار و 99 واحد به تملك بانكها درآمده كه بيشترين تملك مربوط به بانك ملي است و از اين تعداد واحد تملك شده، 25درصد غيرفعال و 75درصد فعال هستند.»
او گفت:« از مجموعه 37هزار و 120 واحدي كه در شهرك ها و نواحي كشور مستقرند، 34 هزار و 528 واحد، كوچك و از اين تعداد، 6 هزار و 619 واحد، تعطيل هستند. از مجموع يك هزار و 724 واحد متوسط، 318 واحد تعطيل و از مجموع 868 واحد بزرگ صنعتي، 98 واحد تعطيل است.»اما این آمارها در شرایطی منتشر می شود که مدت هاست از سوی فعالان بخش خصوصی هشدارهایی در رابطه با تعطیلی واحدهای صنعتی و چالش های بعد از آن منتشر می شود. در سال های گذشته به دلیل اجرای نادرست قانون هدفمندی یارانه ها، افزایش یک باره قیمت ارز، رکود اقتصادی و البته نبود نقدینگی واحدهای صنعتی و تولیدی در کشور با مشکلات بسیاری رو به رو شدند و رکود دو سال گذشته شرایط را برای واحدها پیچیده تر از قبل کرد تا جایی که شاهد تعطیلی بسیاری از واحدها هستیم.