معاون وزیر نیرو:
با ادامه این وضعیت قادر به برونرفت از تنش آبی نخواهیم بود
حل بحران آب در گرو همکاری و هماهنگی میان تمامی متخصصین و اندیشمندان حوزههای فنی و علوم انسانی است و همه باید برای حل بحران آب بسیج شوند.
به گزارش ایسنا، معاون آب و آبفای وزارت نیرو امروز با بیان مطلب بالا گفت: ایران در منطقه خشک و نیمه خشک جهان قرار گرفته است و کشور ما از نظر پراکندگی بارش وضعیت نامنظمی دارد طوری که ۷۵ درصد بارشها در ۲۵ درصد کشور اتفاق میافتد.
رییس کنفرانس ملی اقتصاد آب با اشاره به وضعیت اقلیمی ایران، اظهار داشت: هم اکنون آب قابل تنظیم کشور ۸۰ میلیارد مترمکعب است که در مقایسه با جمعیت ۸۰ میلیونی کشور رقم سرانهای معادل ۱۰۰۰ مترمکعب میشود که در مقایسه با متوسط جهانی بسیار پایین است.
معاون آب و آبفای وزارت نیرو گفت: براساس پیش بینیها جمعیت کشور تا سال ۲۰۲۵ به ۱۰۵ میلیون نفر میرسد و این عدد نشان میدهد که اگر وضعیت کنونی بحران آب تداوم یابد ما در این سال حتی با وجود راندمان بسیار بالا قادر به برون رفت از وضعیت تنش آبی نخواهیم بود.
وی تاکید کرد: تداوم وضعیت کنونی بحران آب در کشور و همزمان با آن گرم شدن کره زمین و تغییرات اقلیمی به معنای ایجاد بحرانهای اجتماعی در آینده خواهد بود. میدانی تصریح کرد: این مساله نشان میدهد که حل بحران آب در گرو همکاری و هماهنگی میان تمامی متخصیین و اندیشمندان حوزههای فنی و علوم انسانی است.
رییس کنفرانس ملی اقتصاد آب در ادامه با اشاره به نواقص موجود در بحث قیمت گذاری آب، گفت: نظام قیمت گذاری کنونی آب برآمده از قوانین دهه ۵۰ و عرضه و تقاضای موجود در آن زمان است، حال آن که امروز وضعیت عرضه و تقاضا در بخشهای مختلف شرب، کشاورزی و صنعت بسیار فرق کرده و ما با انباشت تقاضا در این بخشها روبرو هستیم.
معاون آب و آبفای وزیر نیرو خاطرنشان کرد: استفاده از تجربیات کشورهای دیگر بهویژه کشورهایی که اقلیمی مشابه کشور ما دارند بسیار میتواند راهگشا باشد و ما نباید دوباره خود را اسیر آزمون و خطاهای دوباره کنیم.
نخستین کنفرانس ملی اقتصاد آب امروز (سهشنبه) با حضور حمید چیتچیان، وزیر نیرو، نمایندگان مجلس، اعضای اتاق بازرگانی، معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی، اساتید دانشگاه و مدیران عامل مهندسی آب و فاضلاب کشور و منابع آب ایران در سالن همایشهای برج میلاد برگزار شد.