معاون وزیر راه و شهرسازی خبر داد:
موافقت دولت با پرداخت ۵۰۰ میلیارد به شهرداریها
معاون وزیر راه و شهرسازی از موافقت سازمان برنامه و بودجه با تخصیص ۵۰۰ میلیارد تومان منابع لازم برای کمک سود تسهیلات نوسازی مسکن و همچنین اختصاص ٤٥٠ میلیارد تومان اعتبار برای پرداخت دیون دولت به شهرداریهای کشور خبر داد.
محمدسعید ایزدی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: با توافق صورت گرفته این منابع به شکل نقدی و غیر نقدی مجددا به برنامه بهسازی و نوسازی همان شهر اختصاص داده خواهد شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: این منابع با اولویت در اختیار شهرداریهایی غیر برخوردار و همچنین فعال در اجرای برنامه های بهسازی و نوسازی قرار خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه بافتهای فرسوده، ناکارآمد و حاشیه شهرها ظرفیت قابل توجهی برای ساخت و ساز و نقش مهمی برای خارج کردن مسکن از رکود دارند، افزود: خوشبختانه وزارت راه و شهرسازی در «طرح جامع مسکن» و برنامه های دیگر اولویت خود را به نوسازی و بهسازی بافتهای ناکارآمد گذاشته است.
ایزدی وضعیت کلانشهرهایی همچون تهران، مشهد، تبریز، اصفهان و شیراز را از نظر فرسودگی درونی، بحرانی دانست و گفت: از هیات دولت درخواست ۱۵۰ هزار تسهیلات برای اختصاص به نوسازی و بهسازی شهری دادهایم که آقای نوبخت قول مساعد دادهاند. دو هفته قبل نیز ۹۰ میلیارد تومان برای مشهد، ۳۶ میلیارد تومان برای قم و شیراز و در این هفته نیز ۲۰۰ میلیارد تومان برای رفع مسایل حاشیهنشینی در تمام شهرهای کشور اختصاص یافته است.
مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری تصریح کرد: یک سوم جمعیت کلان شهر مشهد در بدترین شرایط ممکن در حاشیه شهرها زندگی می کنند که با توجه به وضعیت بزه و نابسامانیهای اجتماعی که غالبا در این محدودهها ایجاد میشود محلات و مناطق وسیعی از این شهر مذهبی را گرفتار کرده است. لذا باید به سمت بهبود کیفیت زندگی در کلانشهرها برویم و رسانهها در زمینه همراه سازی دستگاه های متولی و مدیریت شهری باید ما را همراهی کنند.
وی با بیان اینکه تعداد محلات واقع در بافتهای ناکارآمد و اولویتهای این مناطق را در تمام کشور شناسایی کردهایم، گفت: در صورت اختصاص منابع میتوان با استفاده از توان ۲۲ دستگاه که در ستاد بازآفرینی شهری عضو هستند اقدامات مقتضی را برای نوسازی این مناطق انجام داد.
در حال حاضر بیش از ٢٧٠٠ محله در بیش از ٥٤٤ شهر شناسایی و برنامه ریزی برای تعیین محلات هدف و مجموعه اقدامات در این محلات توسط ستادهای بازآفرینی استان ها در حال انجام است. وزارت راه و شهرسازی در یک نظام بودجه ریزی اهرمی در تلاش است منابع در اختیار را با همراهی سایر دستگاه های دخیل به اقدامات دارای اولویت در این محلات اختصاص دهد.