مهدی جوکار کارآفرین موفق کازرونی از یک اتاق 3 در 4 کار تولید و پرورش بلدرچین را آغاز کرده و امروز با تکمیل کردن مجتمع صنعتی خود، به یکی از الگوهای موفق اقتصاد مقاومتی استان فارس تبدیل شده است.
به گزارش خبرگزرای تسنیم از شیراز، در گوشه و کنار استان فارس افرادی با همت عالی و قدمهای کوچک دست به کارآفرینی زدند و سعی کردند اقتصاد مقاومتی را معنا ببخشند و نشان دهند که این نسخهای کامل برای شفای اقتصاد است.
کارآفرینانی که نشان دادند برای انجام یک کار بزرگ نیاز به فراهم بودن همه شرایط نیست بلکه با دستان خالی نیز میتوان کارآفرین شد به شرط آنکه همت و ارادهای قوی پشتوانه این فعالیت باشد. مهدی جوکار کارآفرین موفق کازرونی از یک اتاق 3 در 4 و به گفته خودش از زیر صفر کار تولید و پرورش بلدرچین را آغاز کرده و امروز به یکی از الگوهای موفق اقتصاد مقاومتی استان فارس تبدیل شده است.
وی که این روزها در حال تکمیل مجتمع صنعتی خود است، از شروع کارش در سال 88 سخن میگوید، از شکستهای پی در پی که نه تنها سبب ناامیدیش نشده بلکه ارادهاش را قویتر کرده است.
« سال 88 در یک اتاق 3 در 4 کار پرورش بلدرچین را با خرید 2 هزار جوجه آغاز کردم اما در همان بار نخست 1300 جوجه از بین رفت و تنها 700 تا باقی ماند، از این 700 جوجه 300 تا برای تخمگذاری گذاشتم و مابقی را فروختم. پس از آن یک دستگاه جوجهکشی هزارتایی هم خریدم و کار پرورش را آغاز کردم اما در هر بار جوجهگذاری بخشی از جوجهها میمردند».
گام بزرگ برای توسعه
به گفته وی هنوز اطلاعات کافی برای نگهداری و پرورش بلدرچین نداشته است اما رفته رفته تجربه اندوخته و در همان ایام با کمک تسهیلات بسیج سازندگی یک دامداری اجاره میکند تا کار را گسترش دهد.
«یک دامداری هزار متری اجاره کردم که سولههایش خراب بود و نیاز به تعمیر داشت. 3 سوله را درست کردیم و در هر سوله که 5 هزارجوجه جا میگرفت، پرورش بلدرچین را به صورت سنتی توسعه دادیم» این را جوکار میگوید و بیان میکند که کار تولید با سختیهایش ادامه یافت تا امروز که مجتمع صنعتی در حال ساخت است.
به گفته وی مجتمع صنعتی با 80 درصد پیشرفت فیزیکی در حال ساخت و مجوز برای پرورش 32 هزار و 700 قطعه بلدرچین گرفته شده است. این کارآفرین کازرونی که در حال حاضر برای 14 نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغالزایی کرده است، اعتقاد دارد که با راهاندازی مجتمع تعداد بیشتری میتوانند مشغول به کار شوند.
تسهیلات بانکی توجیه کار تولید را از بین میبرد
جوکار میگوید: برای تکمیل مجتمع به 300 میلیون تومان دیگر نیاز است در حالی که جهاد کشاورزی وام نمیدهد و وامهای بسیج سازندگی هم مقدارش کم است و جوابگوی تکمیل مجتمع نیست.
وی معتقد است هر چند تسهیلات بانکی به دلیل سودهای بالا توجیه اقتصادی ورود به کار تولید را از بین میبرد اما تولیدکننده برای گسترش کار مجبور به دریافت این تسهیلات است. به اعتقاد این کارآفرین کازرونی نه تنها تسهیلات بانکی و سودهای کلان آنها بلکه بورکراسیهای اداری برای دریافت مجوزهای مختلف نیز سبب پشیمانی تولیدکننده میشود.
محمد موجی، رئیس بسیج سازندگی شهرستان کازرون از ارائه تسهیلات اقتصاد مقاومتی به کسانی که مایل به راهاندازی کار باشند، خبر میدهد و میگوید: فعالیت آقای جوکار از این جهت که از صفر شروع کرده حائز اهمیت است و بسیج سازندگی در ابتدای کار با اعطای چندین وام وی را حمایت کرده است.
وی از فعالیتهای بازاریابی بسیج سازندگی برای تولیدکنندگان خبر میدهد که از جمله آنها برگزاری نمایشگاه در سطح شهرستان و استان است.
موجی معتقد است که برای همهگیر شدن اقتصاد مقاومتی باید تبلیغات در این زمینه صورت بگیرد به همین دلیل افراد موفق کارآفرینی در کازرون در فضای مجازی به معرفی کار خود و تبلیغ میپردازند.