یک کارشناس اقتصادی با تاکید بر صیانت از نیروی کار و حفظ اشتغال موجود گفت: باید افراد دارای تفکر کارآفرینی در مدیریتها بکار گرفته شوند.
به گزارش ایسنا، حمید نجف، در ارزیابی ایجاد سالانه ۹۵۰ هزار شغل طبق برنامه ششم، گفت: شخصا معتقدم که اگر اشتغال موجود را حفظ کنیم و جلوی ورشکستگی کارخانهها را بگیریم تا به تعداد بیکاران اضافه نشود، اهمیتش به اندازه ایجاد اشتغال است.
وی ادامه داد: صرفنظر از حفظ و نگهداری نیروهای شاغل باید نیروهای کار جدید را هم به خدمت بگیریم ولی متاسفانه به دلیل برخی سوءمدیریتها چنین اتفاقی نمیافتد و میبینیم که کارخانهها با سرمایهگذاری کلان راه اندازی میشوند و بعد از چند سال به دلیل سوءمدیریت در مسیر ورشکستگی قرار میگیرند و اشتغالی هم که ایجاد شده از بین می رود.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به معضل بیکاری در کشور اظهار کرد: دلیل اینکه فارغ التحصیلان از ورود به بازار کار باز میمانند این است که خروجی دانشگاهها با تقاضای بازار کار نمیخواند در حالی که باید برنامه آن را 10 سال قبل به دانشگاهها میدادیم و این شیوه مرسوم تمام دنیاست که برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت برای ایجاد شغل دارند.
به اعتقاد وی، در مدیریتها و عزل و نصبها به جای افراد تاجر و بازاری که تفکر واردات دارند، باید از افراد کارآفرین که سبقهای در کار تولید و کارآفرینی دارند استفاده شود.
نجف خاطرنشان کرد: در حال حاضر بخش اعظمی از شرکتهای دولتی و خصولتی زیر مجموعه صندوقهای بازنشستگی هستند و برای آنکه جلوی زیان دهی آنها گرفته شود، هر مدیری که وارد این شرکتها میشود بلافاصله دست به تعدیل نیروی کار میزند.
وی در پایان با بیان اینکه باید از ظرفیتهای پنهان و نهفته در شرکتهای خصولتی استفاده و افراد دارای تفکر کارآفرینی در این شرکتها به کار گرفته شود، گفت: پیشنهاد من این است که ظرفیتهای عظیم و بالقوه این سازمانها و شرکتها شناسایی شود. این شرکتها نیازمند حضور افراد کارآفرین و ایدههای کارآفرینی هستند و اگر از ظرفیتهای پنهان آنها استفاده کنیم هم به ایجاد اشتغال کمک میشود و هم از خطر زیان دهی و وضعیت سرباری که آنها را تهدید میکند، نجات یافته به سودآوری میرسند.