پرداخت وام اشتغال ۷میلیارد تومانی روستایی مرزی از بهمن ماه سال جاری آغاز شده و تا تابستان ۹۷ به پایان خواهد رسید.
به گزارشخبرگزاری تسنیم، دستورالعمل آیین نامه پرداخت وام اشتغال روستایی با هدف کاهش بیکاری و رونق اشتغال برای اجرا در مناطق روستایی، عشایر و شهرهای کمتر از 10 هزار نفر از سوی علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی روز دوشنبه هفته گذشته 4 دیماه تحت عنوان «دستورالعمل آیین نامه اجرایی قانون حمایت از توسعه ایجاد اشتغال پایدار مناطق روستایی و عشایری با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی» به استانداران سراسر کشور ابلاغ شد.
بر اساس این طرح قرار است معادل ریالی 1.5 میلیارد دلار (حدود 6 هزار میلیارد تومان) از محل صندوق توسعه ملی نزد موسسات عامل (بانک های کشاورزی، پست بانک، توسعه تعاون، صندوق کارآفرینی امید و صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی) سپرده گذاری شود و با تلفیق منابع هر موسسه برابر با سهم صندوق توسعه ملی به متقاضیان پرداخت شود.
در راستای اجرای این طرح، مجموع منابع صندوق توسعه ملی با تلفیق منابع هر یک از موسسات مذکور حدود 12 هزار میلیارد تومان برای پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی اختصاص مییابد.
لازم به ذکر است، اواخر آذر ماه در فاز نخست 2 هزار و 250 میلیارد تومان از کل 1.5میلیارد دلار منابع صندوق توسعه ملی به موسسات عامل تخصیص یافت. با توجه به اینکه هر یک از چهار موسسه عامل مکلف هستند برابر با سهم صندوق توسعه از منابع خود نیز اختصاص یابند، بنابراین در مرحله اول مجموعا 4هزار و 500میلیارد تومان برای اجرای این طرح تخصیص یافت تا پس از تهیه شیوهنامههای اجرایی در استانها فرایند پرداخت آغاز شود.
در راستای ماده 9این دستورالعمل نرخ سود تسهیلات مشخص است.
– با نرخ 10 درصدی برای سرمایه در گردش واحدهای تولیدی مستقر در نواحی صنعتی روستایی و شهرهای با جمعیت زیر ده هزار نفر قابل اعطا می باشد.
آغاز پرداخت وام اشتغال روستایی مرزی و عشایری مرزی
– برای سایر طرح ها، تسهیلات موصوف با نرخ 4 درصد به مناطق روستایی مرزی و عشایری مرزی و 6 درصد به روستاهای غیر مرزی و عشایری غیر مرزی به متقاضی پرداخت می شود.
معاونت توسعه ی روستایی ریاست جمهوری اما در راستای طرح اشتغال روستایی خبر از اجرایی شدن طرح تسهیلات 7 میلیارد تومانی روستاییان داد و گفت:پرداخت وام 7 میلیارد تومانی روستاییان با هدف ارتقاء و تداوم مشاغل جدید و حذف مشاغل سنتی از بهمن ماه سال جاری آغاز شد و تا تابستان 97به پایان خواهد رسید.
رضوی با موضوع اعطای تسهیلات 7 میلیاردی به روستاییان اظهار داشت:این وام تا سقف 7 میلیارد تومان و با کارمزد 4 درصد است و خدا را شکر می گوییم که بالاخره توانستیم در راستای تولید،اشتغال و افزایش درآمد روستاییان و عشایر عزیز کشور گامی بسیار مهم برداریم.
وی با ابراز امیدواری بر اینکه بتوان روزی نرخ چنین تسهیلاتی را به 2 الی 3 درصد کارمزد تقلیل داد افزود: اعطای چنین تسهیلات سازنده ای حق مردم است و ما توانستیم با آسان ترین وثایق،سیستم بانکی را راضی به همکاری کنیم.
معاونت توسعه ی روستایی ریاست جمهوری در خصوص چگونگی شکل گیری و روند پرداخت این تسهیلات تصریح کرد: در شهریور ماه سال جاری مصوبه ی این طرح و متعاقب آن آئین نامه ی اجرایی نیز به ما ابلاغ شد بطوریکه ما می توانستیم در آبان ماه آئین نامه ی اجرایی را بدون روش اجرایی آن به دستگاه های مربوطه ابلاغ کنیم اما با تاکید وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی نسبت به پیوست روش اجرایی بر آیین نامه،این کار را بدرستی صورت گرفت.در راستای ارائه ی وام به روستاییان و عشایر مرز نشین کشورمان،چیزی که بیش از همه برای ما حائز اهمیت است،سرعت،دقت و تداوم اشتغال است.
از بین رفتن 5میلیون شغل تا 2030
معاونت توسعه ی مناطق محروم ریاست جمهوری گفت: ما از روستاییان و هر فردی که موفق به دریافت چنین تسهیلاتی می شود خواهشمندیم که از سرمایه گذاری در مشاغل قدیمی(که در دنیا در حال اضمحلال اند)خودداری کنند چرا که بزودی بیش از 5 میلیون عنوان شغل در آینده ی نزدیک(سال 2030) از میان رفته و جای خود را به 2 میلیون عنوان شغل جدید خواهند داد.
رضوی در پایان تاکید کرد: سعی و هدف ما این است که با استفاده از بخش اینترنت،فضایی برای روستاییان و عشایر محترم بوجود آوریم تا بتوانند اجناس خود را بطور مستقیم در اختیار مصرف کنندگان قرار دهند لذا ایجاد بازارهای مجازی بر تداوم مشاغل سنتی ارجحیّت دارد.
وی در خصوص اجرایی شدن طرح اعطای وام به روستاییان بیان داشت: در اواخر بهمن ماه سال جاری اجرایی شدن این طرح کلید خورد و طبق دستور ریاست محترم جمهوری بر افزایش سرعت عمل در این عملیات،ان شاءالله تا تابستان 1397 تمام خواهد شد و 12 هزار میلیارد تومان پروژه ی تولیدی راه اندازی و 300 هزار شغل جدید به فهرست مشاغل کشور اضافه خواهد شد.