رئیس سازمان بورس میگوید پذیره نویسی صندوق سرمایه گذاری جسورانه یک موفقیت برای بازار سرمایه است و معاونت فناوری رئیس جمهوری حمایت از استارت آپهای غیر دانش بنیان را در راستای حمایت از کارآفرینان داخلی در برابر پلتفرم های خارجی میداند.
به گزارش کارآفرین ناب به نقل از ایسنا، شاپور محمدی در مراسمی که به مناسبت پذیره نویسی صندوق جسورانه یکم دانشگاه تهران برگزار شد درباره صندوق سرمایه گذاری جسورانه دانشگاه تهران، گفت: این صندوق یک موفقیت است برای افرادی که در حوزه دانشگاهی کار می کنند. پذیره نویسی صندوق سرمایه گذاری جسورانه می خواهد بگوید اگر شما در حوزه علمی دستاورد هایی دارید، بازار هایی هم وجود دارند که بتوانند این ها را ارزش دهند و حاصل زحمات دانشجویان را ارزش گذاری و قابل خرید و فروش کنند.
رئیس سازمان بورس ادامه داد: این صندوق یک شروع است و امیدواریم تعداد این صندوق ها خیلی بیشتر شود ما هیچ محدودیتی در سازمان بورس برای تعداد صندوق های جسورانه، صندوق های سرمایه گذاری مشترک و قابل معامله نداریم. سازمان بورس هر تعداد که مدارک شان کامل باشد در کوتاه ترین زمان مجوزشان را صادر می کند.
وی ادامه داد: این فعالیتها برای زنده نگه داشتن سایر فعالیتها و برای کلیت بازار سرمایه لازم است. لازم است یک خبر خوب هم بدهم و آن اینکه دو هفته قبل دستورالعمل مربوط به تامین مالی جمعی در شورای عالی بورس مصوب شد. شخصی که میخواهد یک نرم افزار در دانشگاه توسعه دهد میتواند از تامین مالی جمعی در بازار سرمایه بهره مند شود.
در ادامه این جلسه سورنا ستاری در پاسخ به سوالی که چرا معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری که حوزه کاری اش شرکت های دانش بنیان است در طی ماه ها و سال های گذشته از تریبون های مختلف به حمایت از شرکت های غیر دانش بنیان پرداخته که هیچگونه ایده، نوآوری و پتنتی نداشته و صرفا یک کپی از نمونه های خارجی هستند و علاوه بر آن، این شرکتها متعلق به مجموعه های خاص بوده و حتی در بورس یا فرابورس نیز عرضه نشده اند و لذا نام بردن از آنها و ارزشگذاری آنها توسط یک مقام دولتی و از تریبون ها مختلف دارای مشکلاتی خواهد بود و از طرف دیگر ارزش گذاری شرکتهایی که شما در مورد آنها صحبت می کنید در خود اکوسیستم دارای اختلاف نظرهای زیادی هست و ارزش گذاری آن ها را بسیار پایین تر از این که بیان می شود، اعلام می کنند، گفت: ما ۳۵۵۰ شرکت دانش بنیان داریم همه این ها بچه های ما هستند و ما که به همه این ها افتخار می کنیم. اگر بحث شما روی استارتاپهای خدماتی است این ها جزو این پلتفرم هستند استارتاپ های خدماتی باعث می شوند بازار برای شرکت های دانش بنیان مهیا شود شما دوست دارید ما اسم آمازون را بگوییم و اسم شرکت های خودمان را نگوییم؟
وی ادامه داد: شما دوست دارید اسم فیس بوک و پلی استور را بگوییم و اسم کافه بازار را نگوییم؟ بنیان گذاران این شرکت ها همه بچه های این مملکت هستند. همین دیدگاه های کج و اشتباه باعث شد تلگرام در این مملکت بیاید. تلگرام حاصل بی عرضگی خودمان است. بچه خودمان را میزنیم و در عین حال خارجی دستش را گذاشته است در جیبش و راحت می آید و می رود. یکی که می خواهد پیام رسان داخلی بزند یک روز باید برود در این دادگاه و یک روز برود در آن وزارت خانه. همین موضوع برای شرکت های دانش بنیانمان است. جنس بی کیفیت وارد کشور می شود و در عین حال جنس داخلی تا می خواهد تولید شود مجوز فلان سازمان و فلان استاندارد را می خواهد. این یک مسئله فرهنگی جدی در داخل کشور است، این بحث قانون گذاری نیست. این خودمان هستیم با افکار کج نه دولت و نه جای دیگر.
ستاری در پاسخ به اینکه چرا روی شرکت هایی که درباره ارزشگذاری آن ها حرف و حدیث زیادی است و هنوز در بورس و فرابورس نرفتهاند و ایده ثبت نکرده اند، قیمت گذاری میکنید؟ گفت: ما باید ازخودمان شروع کنیم. چرا من نباید نام این شرکتها را ببرم؟ من به همه این ها افتخار می کنم. خیلی از این ها را من خودم از خارج از کشور آوردهام. ما الان بیشترین پلتفرم جذبمان در استارتاپ ها است نه در دانشگاه. باید همه را کمک کنیم که این اتفاق بیافتد. وگرنه باید بگذاریم خارجی بیایید داخل. یا باید حمایت کنیم یا باید انگ بزنیم که به جای خاص وابسته هستند. من متوجه نیستم که این حرف ها در فضای کارآفرینی به چه معنی است. ماها چرا باید این حرف ها را بزنیم. ما الان بزرگترین شرکت های بیوتکنولوژیک منطقه را داریم. من نمیفهمم که چرا یک مسئول دولتی نباید اسم این ها را ببرد.
وی در واکنش به اینکه مدیر عامل فرابورس ایران گفته بود این شرکتها دانش بنیان نیستند بلکه یک کپی از نمونه خارجی هستند، گفت: معیارهای دانش بنیان کاملا مشخص است. در سایت می توانید این معیار ها را ببینید. ما الان بیش از ۳۵۵۰ شرکت دانش بنیان داریم هر دو سال یکبار ارزیابی می شوند. فکر می کنم یک زیست بوم جدید در کشور درست شده همین که سر ارزش گذاری آن ها دعواست برای من قشنگ است. این برای همه ما یک امتحان است. این شرکت ها به زودی در بورس عرضه می شوند و این چالش است برای نحوه قیمت گذاری این ها و ما با یک پدیده های جدیدی درباره قیمت گذاری این ها مواجه هستیم. ما باید برای این پدیده ها راه حل مناسب به دست آوریم. یکی از بزرگترین مشکلات ما در زیست بوم نحوه قیمت گذاری این شرکت ها است. ما در داخل برای ارزش گذاری این ها یکی دو تا مجموعه داریم که آن ها هم با استاندارد های بین المللی فاصله دارند. قطعا هر اتفاقی که در بورس بیافتد در راستای شفاف سازی این ها است و همه باید به آن ها احترام بگذاریم.
پذیرهنویسی واحدهای سرمایهگذاری صندوق جسورانه یکم دانشگاه تهران ۲۰ درصد تادیه از امروز به مدت ۷ روز کاری در بازار سوم فرابورس ایران انجام میشود. موسسان این صندوق شامل دانشگاه تهران، صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران و شرکت توسعه سرمایهگذاری دانشگاه تهران (مدیر صندوق) است و سرمایه صندوق مذکور معادل۱۵۰ میلیارد ریال و موضوع فعالیت آن فناوری اطلاعات و ارتباطات خواهد بود. با اضافه شدن این صندوق به ۴ صندوق درج شده در بازار فرابورس ایران، مجموع سرمایه صندوقهای درج شده به مبلغ "۱، ۴۵۰ میلیارد ریال" رسید.