«میلاد جهاندار»، دبیر انجمن فینتک ایران خبر از راهاندازی یک پلتفرم پیگیری و ارتباط میان استارتآپهای فینتک و پلیس فتا ناجا برای تعامل نزدیکتر میدهد. او پلتفرمی که یک پل ارتباطی میان استارتآپهای فینتک و پلیس فتا است را راهکاری برای رسیدگی سریعتر به پروندهها میداند و از آن به عنوان یک راه ارتباطی امن و سریع یاد میکند.
به گزارش کارآفرین ناب به نقل از مرکز توانمندسازی و تسهیلگری کسبوکارهای نوپا، جهاندار اشاره میکند که پلیس فتا پس از چند جلسه با انجمن فینتک و طرح دغدغههای دو طرف، دست به طراحی این پلتفرم زده تا ارتباط خود را با استارتآپهای مالی تقویت کند: چند جلسه با پلیس فتا ناجا داشتیم و دغدغههایی که سمت استارتآپهای فینتک بود را مطرح کردیم. برخورد بسیار مثبتی داشتند و آنها هم دغدغهها و مشکلاتشان را مطرح کردند. نتیجه این جلسات، تلاش برای رفع دغدغههای دو سویه بود و حالا خود پلیس فتا پلتفرمی و سیستمی را طراحی کرده است که ارتباط بین استارتآپهای فینتک و پلیس فتای ناجا را آسان میکند. این راهکاری بود که ما با مشارکت هم به آن دست پیدا کردیم.
دبیر انجمن فینتک ایران میگوید که این پلتفرم کمک میکند تا پلیس بتواند به پروندهها با سرعت بیشتری رسیدگی کند و حالا سیستمی توسعه پیدا کرده که هم به سود استارتآپ فینتک است، هم به سود پلیس و هم به نفع کاربری که یک مشکل مالی پیدا کرده و شکایتی را ثبت کرده است: هدف این است که به وسیله این پلتفرم، یک سری از مشکلات را حل کنیم. برای مثال دنبال آن هستیم تا استعلاماتی که از سمت مراکز پلیس فتا برای استارتآپهای فینتک ارسال میشود به شکل یکپارچه و پنجره واحد باشد تا هم ارتباط در یک فضای امن صورت بگیرد و هم سرعت آن افزایشی چشمگیر داشته باشد. این مساله باعث میشود تا پلیس فتا بتواند سریعتر به موارد رسیدگی کند، که در نهایت باعث میشود تا به پرونده افراد شاکی با سرعت بیشتری رسیدگی شود. هدف این است تا بتوانیم در این همکاری، کمک کنیم تا فضا امنتر شود. برای مثال اگر موردی نیاز به گزارشدهی دارد، حالا یک راه ارتباطی امن و سریع بین پلیس و استارتآپهای فینتک به وجود آمده است.
این اولین باری است که یک نهاد نظارتی به این شکل با استارتآپهای فینتک وارد تعامل میشود، دغدغههایش را مطرح میکند و سپس با هم به چنین راهکاری دست پیدا میکنند. جهاندار نیز عنوان میکند که اگر نهادهای نظارتی دیگر مانند دادستانی دغدغههایشان را مطرح کنند، کمتر شاهد اتفاقاتی مانند فیلترینگ در استارتآپهای این حوزه خواهیم بود.
قوه قضاییه و به شکل مشخص، کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه متولی فیلترینگ در ایران است و جهاندار هم خبر میدهد که دغدغههای نهادهای حاکمیتی قابل درک است اما با فیلترینگ یک کسبوکار، عملاً هیچ مشکلی حل نمیشود: اینکار صرفا ضربهای است که اعتبار یک کسبوکار داخلی را زیر سوال میبرد؛ اعتباری که شرکتها برای جذب آن جنگیدهاند و سالها تلاش کردهاند. در این شرایط به تعامل بیشتر نیاز داریم و این اتفاق فعلا از سمت پلیس فتا ناجا رخ داده و میتواند یک حرکت الهام بخش برای سایر نهادهای نظارتی باشد.
دبیر انجمن فینتک ایران از فیلترینگ به عنوان یکی از دغدغههای جدی استارتآپهای فینتک یاد میکند و میگوید این نمونه از همکاری با پلیس فتا، استعداد گسترش با سایر نهادهای نظارتی از جمله قوه قضاییه را دارد: امیدواریم این همکاری، روندی موفقیتآمیز را طی کند تا بتوانیم با دادستانی و نهادهای حاکمیتی دیگری که به کسبوکارهای فینتک و در مجموع استارتآپها نگاهی جدی ندارند، نگاهی همسو پیدا کنند و متوجه شوند با تعامل و همکاری میتوان کارهای بزرگی در کشور کرد؛ کارهایی که خود نهادهای نظارتی آرزوی آن را دارند.
به گفته جهاندار، استارتآپهای فینتک و حتی نهادهای پرداختی مانند PSPها میتوانند برای استفاده از این پلتفرم همکاری با پلیس فتا، با انجمن فینتک ایران ارتباط بگیرند.