شرکتهای دانشبنیان از عوامل اصلی توسعه اقتصادی، رشد تولید ملی و یکی از راهکارهای اساسی خودکفایی پایدار در محصولات استراتژیک هستند، ظرفیتی که در شرایط کنونی کشور نیازمند حمایت جدیتر است.
به گزارش کارآفرین ناب به نقل از خبرگزاری مهر، امروزه چالش بیکاری و نبود شغل مناسب در کشور بسیار پررنگ بوده و برای همگان قابللمس است و بسیاری از شرایط موجود گلایه دارند. اما در کنار این گلایهها باید به این موضوع نیز توجه داشت که شاید نوع نگاه جوانان به شغل مشکل دارد، زیرا برخی اشتغال را تنها استخدام در ادارات و یا مراکز دولتی میدانند.
یکی از اساسیترین زیرساختهای اقتصاد دانشبنیان و پیشنیاز تحقق استراتژی شرکتهای دانشبنیان، سرمایه انسانی خلاق و نوآور است
برخی دیگر نیز از شغل مناسب انتظار حقوق و دستمزدهای بالا دارند که بهطور حتم این انتظار برای همه جویندگان کار قابل تحقق نیست. انتظار استخدام و رسیدن راحت به میز باعث شده که امروز شاهد افزایش آمار بیکاری در میان جوانان و بهخصوص تحصیلکردهها باشیم و آنچه میتوان از این اتفاقات برداشت کرد نوع آموزش اشتباه در مدارس و دانشگاهها است که به استفاده از تواناییهای فردی کمتر توجه میشود.
آموزش بهرهگیری از مهارتهای فردی و استفاده مناسب از امکانات موجود، چنانچه با فکر و برنامهریزی همراه باشد میتواند به ایجاد شغل بینجامد.
یکی از اساسیترین زیرساختهای اقتصاد دانشبنیان و پیشنیاز تحقق استراتژی شرکتهای دانشبنیان، سرمایه انسانی خلاق، نوآور و دانشی است که با توجه به ترکیب جمعیتی کشور و جمعیت بالای جوانان تحصیلکرده و نیروی انسانی بهعنوان بزرگترین و باارزشترین سرمایه کشور، باید موردتوجه قرار گیرد.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور میگوید: شرکتهای دانشبنیان در سال گذشته بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان فروش داشتهاند که رقم قابلتوجهی است و نشان میدهد عدد قابلتوجهی از اقتصاد توسط این شرکتها تأمین میشود.
سورنا ستاری تصریح کرد: باوجود فعالیتهای شرکتهای دانشبنیان یک سیستم کارآفرینی، فرهنگ کارآفرینی و نسل جدید کارآفرینی به سیستم اقتصاد کشور تزریق میشود و با توجه به جوان بودن شرکتها مدتها میتوانند در خدمت اقتصاد کشور باشند.
ستاری با اشاره به اینکه در حال حاضر ۳ هزار و ۷۰۰ شرکت دانشبنیان در کشور فعالیت میکنند، گفت: با فعالیت این شرکتها ۳۰۰ هزار شغل مستقیم ایجاد شده است.
در کشور پهناور ایران که هر نقطه آن، پتانسیلهای مخصوص به خود را دارد، به همان نسبت نیز تعدد فعالیتهای دانشبنیان و بهرهمندی از ظرفیتها مشاهده میشود.
استان فارس: ظرفیت شرکتهای دانشبنیان در حوزه برق و الکترونیک
به استان فارس میرویم تا با تعدادی از کارآفرینان جوان در حوزه شرکتهای دانشبنیان به گفتگو بنشینیم. بانوی جوان کارآفرین شیرازی به خبرنگار مهر میگوید: بعد از دوران دانشگاه به این نتیجه رسیدم که باید از توانایی و استعدادهای شخصی برای ایجاد کار و اشتغال استفاده کنم درحالیکه در دوران تحصیل مانند دیگر نوجوانان و دانش آموزان به دنبال پشت میز نشستن بودم.
مژگان جعفریان که امروز بهعنوان یک بانوی تحصیلکرده موفق در بازار کسبوکار خصوصی کشور و استان فارس شناخته میشود نوع نگاه خانوادهها به اشتغال را نیز بر آینده جوانان تأثیرگذار دانست و گفت: سیستم نظام آموزشی کشور و نگاه خانوادهها همواره به سمت حفظ کردن مطلب و داشتن نمرههای مناسب بوده که در نهایت به مهندس با دکتر شدن ختم میشود.
باید آفریننده کار باشیم
وی افزود: نظام آموزشی باید به سمتی حرکت کند که نوع نگاه به شغل از حالت سنتی خارج شود و جوانان آفریننده کار و نه ادامهدهنده اشتغالهای سنتی موجود در کشور باشند.
نایبرئیس کانون زنان بازرگان استان فارس تصریح کرد: نباید به سمتی برویم که از بچهها کارمند بسازیم بلکه باید با ارائه آموزشهای مناسب ظرفیتها و توانمندی بچهها را پرورش دهیم تا در آینده شاهد ایجاد شغلهای جدید باشیم.
وی یادآور شد: سال ۷۹ تصمیم به راهاندازی یک شرکت الکترونیکی گرفتیم که با کمک همسرم و تعدادی از اعضای خانواده با تحصیلات مرتبط، این کار انجام شد و در زمان راهاندازی بهطور مستقیم حدود ۱۰ نفر شاغل شدند.
نایبرئیس کانون زنان بازرگان استان فارس افزود: مجموعه ساخت دوربینهای مداربسته، ساخت دستگاههای دیویدی و.... را با استفاده از تکنولوژیهای روز دنیا مدنظر قرار دادیم و در اصل حوزه برق و الکترونیک را بهعنوان یکی از شاخههای فعالیت انتخاب کردیم.
جعفریان یادآور شد: در حال حاضر تنها در مجموعه برق و الکترونیک ۱۲ نفر بهطور مستقیم مشغول به کار هستند اما در تمامی پروژهها پیمانکاران مختلف وارد کار میشوند.
چنانچه در مدارس و دانشگاهها استفاده از مهارتهای فردی و ظرفیتهای موجود بهخوبی آموزش داده شود، در هر نقطهای جوانانی که در سن اشتغال قرار دارند، بهجای اینکه دست روی دست گذاشته و منتظر باشند تا بهترین شغل برای آنها پیش آید، خود شغلی را متناسب با علائق و توانائیها و امکانات ایجاد خواهند کرد.
استان یزد: ظرفیت شرکتهای دانشبنیان در حوزه نرم افزار و سخت افزار
بهعنوان نمونه توسعه یزد تا چندی پیش در صنایعی نظیر کاشی، فولاد و نساجی چشمگیر بود اما با بروز برخی مشکلات، چند سالی است که حرکت به سمت صنایع دانشبنیان آغازشده و شتاب خوبی نیز گرفته است.
با بروز خشکسالیهای پیدرپی و خشک شدن منابع آبی شرایط به نحوی شد که یزد کمآب اکنون به یزد بیآب تبدیلشده و شرایط بحرانی در این استان حاکم است بهنحویکه مردم گاهی برای آب شرب نیز با مشکلات جدی مواجه هستند.
وقتی این شرایط در استان قوت گرفت، برخی مسئولان کمکم نگران شدند و تلاش کردند تا صنایعی را در استان مستقر کنند که هم کمآبخواه باشد و هم آلایندگی زیستمحیطی نداشته باشد و از سوی دیگر برای فارغالتحصیلان دانشگاهی که حجم بالایی از بیکاران یزد را تشکیل میدهند، اشتغال ایجاد کند.
یکی از کارآفرینان یزدی در حوزه الکترونیک توانست به موفقیتهای چشمگیری دست پیدا کند، شرکتی راهاندازی و در زمینه سختافزار و نرمافزارهای وابسته به آن، تحول جدی در استان ایجاد کرد ضمن اینکه توانست بسیاری از جوانان فارغالتحصیل در این رشته را به کار بگیرد.
فعالیت یک شرکت دانشبنیان یزدی در زمینه نرمافزارهای مدیریت ناوگان حمل و نقل
حامد گنجی، مدیر فنی این شرکت در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: این شرکت نرمافزارهای مدیریت ناوگان حملونقل، دیسپاچینگ، مدیریت سازمانها، نرمافزارهای کاربردی، سختافزارهای پایش خودرویی، تاکسیمتر و در چند سال اخیر، ناوبری برای خودروسازها را راهاندازی کرده است.
وی افزود: این شرکت از سال ۸۴ تأسیسشده و فعالیت آن در چند سال نخست به پایش خودرو معطوف بود اما طی چند سال اخیر، بیشتر به سمت هایتک شدن پیش رفته و البته موفقیتهای خوبی نیز کسب کرده است.
این شرکت دانشبنیان که اکنون برای ۲۰ نفر اشتغال ایجاد کرده، تنها درصورتیکه نرخ ارز ثابت شود، درآنواحد امکان ایجاد شغل برای ۱۱۰ فارغالتحصیل دانشگاهی را دارد، یعنی همان طیفی که بیشترین آمار بیکاران یزد را تشکیل میدهند.
در حوزه گردشگری اما شرایط اندکی بهتر است زیرا ایران اکنون برای بسیاری از کشورهای اروپایی مقصدی ارزان برای سیروسفر است و ازآنجاکه یزد نیز از سال گذشته شهرتی جهانی یافته، آمار گردشگران خارجی هنوز خوب است.
تولید نرمافزاری برای ساماندهی اقامت و گشتوگذار گردشگران در یزد
گروهی از جوانان یزدی که البته برخی دانشجویان غیر یزدی نیز در بین آنها مشغول فعالیت هستند، اقدام به تولید نرمافزارهایی برای ساماندهی وضعیت اقامت، گشتوگذار و سایر نیازهای گردشگران داخلی و خارجی کردهاند.
الهه فلاحی، مدیر این گروه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: گردشگران خارجی ازآنجاکه اغلب با تورهای مسافرتی سفر میکنند، مشکل چندانی در زمینه اسکان ندارند اما گردشگران داخلی که همه آنها توان استفاده از هتلهای چند ستاره که البته تعداد آنها نیز در یزد کم است را ندارند.
فلاحی خاطرنشان کرد: اکنون تقریباً هیچ نظارتی بر سوئیتها نیست و ازآنجاکه رقابتی نیز میان آنها وجود ندارد، هرکس با هر شرایط و امکانات و قیمتی که بخواهد، سوئیت خود را اجاره میدهد که متأسفانه این شرایط گاه به اعتبار و آبروی یزد و یزدیها لطمه وارد کرده است.
وی بیان کرد: گروه ما اقدام به تهیه نرمافزاری کرده که در این نرمافزار، فضای رقابتی بین سوئیت داران ایجادشده و هرکس که فضایی برای اجاره دارد، مشخصات، عکس، امکانات، آدرس و ... را در سایت قرار میدهد و گردشگر میتواند از میان گزینههای موجود، بهترین را متناسب با بودجه خود انتخاب کند.
وی عنوان کرد: توسط جوانان مستعد و نخبهای که با این گروه همکاری دارند، این سایت و نرمافزار در حوزههای دیگر گردشگری ازجمله رستورانها، فستفودها، آثار تاریخی، مجتمعهای تفریحی و ... در حال طراحی است.
فلاحی ادامه داد: در این گروه اکنون حدود ۱۵ نفر از جوانان فارغالتحصیل در رشته برنامهنویسی، IT، گردشگری و ... فعالیت هستند و با تکمیل نرمافزارها و معرفی کامل آنها، میتوانیم برای ۵۰ نفر دیگر نیز اشتغالزایی کنیم.
استان آذربایجان غربی: ظرفیت کارآفرینی در حوزه صنعت مرغداری
در میان دانشبنیانها هستند کسانی که میخواهند با دستخالی و حداقل امکانات تولیدکننده بوده و کارآفرین باشند، نمونه این افراد رضا سواری است که در آذربایجان غربی در سال ۶۳ با یک دستگاه موتورسیکلت و دو هزار تومان سرمایه اولیه فعالیت خود را آغاز کرده و امروز یکی از کارآفرینان برتر و نیز از صاحبان بزرگ زنجیره کامل صنعت مرغداری کشور به شمار میرود.
تولید ۳۰ میلیون قطعه جوجه یکروزه، ۹ هزار تن گوشت سفید به همراه ۱۰۰ هزار تن خوراک دام و طیور تنها گوشهای از فعالیتهای این کارآفرین نمونه کشوری است که توانسته زمینه اشتغال مستقیم ۷۲۳ خانواده بهصورت مستقیم و هزاران نفر را بهصورت غیرمستقیم فراهم کند.
با اینکه سواری موفقیتهای زیادی در صنعت مرغداری کشور کسب کرده اما همچنان بهصورت مستقیم و شبانهروزی هرروز مشغول فعالیت در واحدهای تولیدی خود است و میگوید: پشتکار شاهکلید همه موفقیتهایش بوده است.
سواری توانسته است با ایجاد اشتغال برای بیش از ۳۰۰ خانواده آنها را تحت پوشش بیمه خود قرار دهد و برای همه آنها آپارتمانسازی کند. او که روزی با درآمد مرغ فروشیاش توانسته بود فقط یک مرغداری ساده در یکی از روستاهای مهاباد خریداری کند در حال حاضر بیست واحد پیشرفته مرغداری صنعتی و مطابق با استانداردهای جهانی دارد و چندین بار مرغدار نمونه کشوری و جهان شده است.
وی در مورد نگاه خود به کار و زندگی و اشتباه جوانان امروز میگوید: امروز عدهای از جوانان معتقدند که در کار پیدا کردن بدشانس هستند یا اصلاً کاری مناسب و در خور آنها پیدا نمیشود من اصلاً به شانس اعتقاد ندارم، این انسان است که برای خودش شانس را میسازد. به نظر شما میشود در خانه بنشینیم و بخواهیم از پشتبام برای ما خانه و ماشین بیاید؟ هرکسی باید هدفی داشته باشد و برای رسیدن به آن تلاش کند.
معتقد هستم نباید جوانان فقط به فکر کار اداری باشند یا پول هنگفتی بهعنوان سرمایه اولیه برای کسبوکار انگیزه اصلی آنها باشد، تنها شاهکلید موفقیت به نظر من پشتکار و همت خود فرد است که میتواند رسیدن به قلههای ترقی را هموار کند من با اینکه هماکنون در سن ۵۴ سالگی قرار دارم و از دید اجتماع یک فرد موفق و ثروتمند محسوب میشوم اما همچنان در طول شبانهروز شخصاً در محل فعالیتهای خود حاضرشده و به امور رسیدگی میکنم چراکه اگر این پشتکار و تلاش نباشد نمیتوانم به موفقیت برسم؛ به جوانان عزیز توصیه میکنم همت و پشتکار را سرلوحه قرار دهند و سراغ شغل موردعلاقه خود باشند چرا که این دو عامل موفقیت به شمار میرود.
موتورسیکلت قدیمیام را پشت شیشه و در ورودی کارخانه گذاشتهام که هیچوقت فراموش نکنم از کجا کارم را شروع کردم و احساس غرور نداشته باشم؛ همیشه یادم باشد که رضا سواری کارش را با یک موتور، دو هزار تومان پول و یک قفس شروع کرد؛ علاوه بر این قصه این موتور به خیلی از جوانهایی که مثل چند سال پیش من بودند میتواند این امید را بدهد که از صفر هم میتوان شروع کرد و فقط باید انگیزه داشت و کار و تلاش کرد و ایمان داشت.
استان خوزستان: ظرفیت شرکتهای دانشبنیان در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر
اما در استانی مثل خوزستان که از استانهای جنوبی کشور و منبع انرژیهای تجدید پذیر است، این منبع عظیم توانسته به فرصتی بینظیر برای کارآفرینان تبدیل شود.
استان خوزستان شرایط بسیار مناسبی برای استفاده از انرژیهای نو بهخصوص انرژی خورشیدی دارد. به دلیل تابش نور خورشید در طول روز، منابع خوبی برای تولید انرژی خورشیدی در استان وجود دارد که میتوان از این منابع برای کاهش بار شبکه برق الکتریکی استفاده کرد.
تولید انرژی خورشیدی در خوزستان بهطورجدی دنبال میشود؛ بهگونهای که از سالهای گذشته در برخی از روستاها و مناطق صعبالعبور که امکان احداث شبکه برق الکتریکی وجود ندارد از پانلهای خورشیدی برای تأمین روشنایی و سایر مصارف استفاده میشود.
امیر رستمی یکی از افرادی است که در عین جوانی یکی از کارآفرینان بخش انرژی نو به شمار میرود و توانسته است فعالیتهای خوبی در این بخش داشته باشد.
وی در خصوص آغاز فعالیتهایش میگوید: در سال ۱۳۸۹ و زمانی که دوره کارشناسی ارشد را شروع کردم، همزمان یک نیروگاه ۲۰ کیلووات خورشیدی در دانشگاه شهید چمران اهواز در حال ساخت بود. رئیس وقت دانشکده مهندسی دانشگاه شهید چمران اهواز از من خواست که گروهی تشکیل بدهم از دانشجویان دانشکده مهندسی با عنوان (گروه انرژی خورشیدی) که در آن دانشجوهای علاقهمند از گروههای مختلف آموزشی دانشکده مهندسی به تحقیق و پژوهش در بخشهای مختلف نیروگاه خورشیدی بپردازند. تشکیل این گروه شروعی بود برای فعالیت من در زمینه انرژیهای تجدید پذیر که تاکنون ادامه داشته است.
وی میافزاید: در سال ۱۳۹۰ با ارائه یک ایده در زمینه انرژیهای تجدید پذیر وارد مرکز رشد دانشگاه شهید چمران شدم. با تأسیس شرکتی و استقرار آن در پارک علم و فناوری خوزستان بهعنوان مدیرعامل شرکت بهصورت جدی فعالیت خودم را ادامه دادم و در سال ۱۳۹۳ از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بهعنوان شرکت دانشبنیان تائید صلاحیت شدیم. در سال ۱۳۹۴ گواهی تائید صلاحیت آزمایشگاه فتوولتائیک را از اداره استاندارد بهعنوان اولین آزمایشگاه کشور که در این زمینه فعالیت میکند دریافت کردیم. در همان سال از سوی شورای پژوهش استان خوزستان بهعنوان شرکت دانشبنیان برتر استان خوزستان انتخاب شدیم.
این کارآفرین برتر خوزستانی در خصوص فعالیتهایش نیز میگوید: انجام اینگونه کارهای پژوهشی باعث بهبود فعالیتهای شرکت در بخش اجرا میشود. در بخش اجرا نیز میتوان به انجام فعالیتهایی ازجمله تهیه طرح اتصال به شبکه بیش از ۵۰ مگاوات نیروگاه تجدید پذیر در استان خوزستان، ممیزی انرژی ادارات دولتی شهر اهواز و همچنین احداث نیروگاه خورشیدی ۳۰ کیلووات استانداری خوزستان که بزرگترین نیروگاه خورشیدی متصل به شبکه در شهر اهواز است، اشاره کرد.
استان چهارمحال و بختیاری: ظرفیت شرکتهای دانشبنیان در حوزه پرورش و تولید گل
کمی آنسوتر اما، در استان چهارمحال و بختیاری، محققان و کارآفرینان توانستهاند به فناوری تولید پایه تجاری گل رز هلندی دست یابند و این مهم را تجاریسازی کنند.
گل رز یکی از مهمترین انواع گل در سطح کشور و جهان به شمار میرود که بیشترین تجارت را به خود اختصاص داده است. گل رز هلندی از مهمترین انواع گل رز به شمار میرود که به علت زیبایی موردتوجه دوستداران گل در دنیا و کشور است.
روش متداول تولید گل رز در کشور اینگونه بوده است که پایههای تجاری گل رز با ارز از کشورهای خارجی ازجمله هلند، هندوستان، آلمان و کنیا خریداری و در گلخانهها کشت میشده است و شش الی هشت سال از این بوتهها بهرهگیری و گل رز تولید میشد.
یکی از محققان دانشگاه شهرکرد با مشاهده وضعیت موجود به همراه دیگر محققان تلاش کرد برای کاهش وابستگی به خارج از کشور در این مسیر حرکت کند و توانست طی سه سال به دانش و فناوری تولید پایه تجاری گل رز دست یابد و این فناوری را بومیسازی کند.
دکتر سعید ریزی متولد سال ۱۳۵۷ است و سه مقطع لیسانس، فوقلیسانس و دکترا را در دانشگاه تهران سپری کرده است. تخصص او گیاهان زینتی است. این کارآفرین توانسته است با ایجاد یک شرکت دانشبنیان در پارک علم و فناوری استان چهارمحال و بختیاری و انجام تحقیقات شبانهروزی به فناوری پایه تجاری گل رز دست یابد.
سعید ریزی میگوید: با کمک کارشناسان و انجام آزمایشهای مختلف توانستیم به فناوری تولید پایههای تجاری رز دست یابیم و هماکنون تجاریسازی این فناوری و تولید آن را در سطح کشور آغاز کردهایم. ما توانستیم تولید پایههای تجاری رز را با بهرهگیری از نور مصنوعی انجام دهیم.
وی ادامه داد: تجاریسازی این محصول از پایان سال ۹۶ آغازشده است و توانستیم ظرف چند ماه گذشته قراردادهای مختلفی با تولیدکنندگان منعقد و محصول خود را ارسال کنیم. طرح علمی و تجاری تولید پایه تجاری گل رز با بهرهمندی از تسهیلات پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری در این استان انجام شده است و این طرح در فضای یک هزار متری با اجاره زمین در دانشگاه شهرکرد انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه قیمت محصول وارداتی پایه تجاری گل رز حدود دو الی سه یورو است و واردات این محصول برای کشاورزان و تولیدکنندگان بسیار هزینهبر و سخت بود، گفت: تجربه نشان داده است که آلودگی نیز با محصولهای وارداتی وارد گلخانه میشد.
وی بیان کرد: ما توانستیم با دستیابی به فناوری و تولید پایه تجاری گل رز دسترسی گلخانه دار به تولید باکیفیت و بدون آلودگی و با قیمت بسیار پایینتر(یکچهارم قیمت محصول وارداتی) را فراهم کنیم.
ریزی افزود: بهرهمندی از دانش علمی کسبشده در این بخش و توسعه بخش تولید از مهمترین برنامهها در سطح استان است و برنامهریزیهای لازم در این بخش انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۹ نفر در تولید پایه گل رز تجاری در این طرح فعالیت میکنند، اظهار داشت: دو نفر از این تعداد فارغالتحصیل رشتههای دانشگاهی مرتبط و هفت نفر دیگر نیز سرپرست خانوار هستند.
استان بوشهر: ظرفیت کارآفرینی در حوزه محصولات گلخانهای
در دیگر استان جنوبی کشورمان، بوشهر نیز محصولات گلخانهای و کشاورزی دستمایه یک کارآفرین خلاق قرارگرفته است.
ابراهیم آسیایی به خبرنگار مهر گفت: شرکتی که راهاندازی کردهام در زمینه محصولات گلخانهای و کشاورزی مشغول به فعالیت است و در این ۱۴ سال موفقیتهای ارزشمندی در سطح ملی و استانی کسب کرده است.
آسیایی افزود: در این مدت تلاش شد از دانش و تکنولوژی روز دنیا و آموزش نیروی انسانی به نحو مطلوب استفاده کنم و به حمدالله زمینه اشتغال ۳۰۰ نفر فراهم شده است.
وی از مسئولان انتظار دارد از کارآفرین و تعاونیهای برتر استان حمایت شود تا آنها بیشتر تشویق و ترغیب شوند.
حسن اسماعیلی نیز در که در حوزه خدمات مهندسی و منابع طبیعی فعالیت دارد یکی از موفقیتهای خود را استفاده از توان فنی و مهندسی کارشناسان و ایجاد اشتغال عنوان کرد. اسماعیلی با بیان اینکه تاکنون ۵۰ شغل ایجاد کرده است، بر ضرورت حمایت از کارآفرینان نیز تأکید کرد.
صفری، کارآفرین دیگری است که ۱۷ سال در حوزه صنایعدستی مشغول به فعالیت است و به خبرنگار مهر میگوید: سالانه بیش از ۵۰ شغل ایجاد میشود و برگزاری دورههای آموزشی زیر نظر میراث فرهنگی در دستور کار است.
صفری افزود: در این مدت تلاش کردم علاوه بر بالا بردن کیفیت کلاسها کیفیت کالا را نیز افزایش بدهم و در زمینه صادرات نیز موفق بودیم.
وی یادآور شد: انتظار داریم مسئولان هر شهرستان از محصولات صنایعدستی خود شهرستان و استان استفاده کنند تا آنها حمایت و تشویق شوند.
استان همدان: ظرفیت شرکتهای دانشبنیان در حوزه صنعت خودرو
در استان همدان نیز شماری از کارآفرینان در بخش دانشبنیان فعالیت دارند که مسعود جنانی یکی از این کارآفرینان است. وی که فارغالتحصیل رشته صنایع هوایی از کشور امریکا است با تولید دستگاهی منحصربهفرد، کشور را از واردات اینچنین دستگاهی بینیاز کرده است.
مسعود جنانی در گفتگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه دستگاه چهارکاره تست، شستشو و تعویض روغن گیربکس اتوماتیک و روغن کهنه موتور خودروهای سبک و سنگین را به تولید رسانده است، گفت: از ابتدای دوران دانشجویی به دنبال ایده پردازیهای نو بودم.
کارآفرین همدانی: به فراخور فرهنگ و نیاز ایرانی به فکر تولیدات جدید هستم
وی بابیان اینکه همیشه به فراخور فرهنگ و نیاز ایرانی به فکر تولیدات جدید هستم، گفت: دو سال و نیم پیش ایران واردکننده دستگاه تعویض روغن اتوماتیک گیربکس بود و دستگاه را از چین وارد میکرد.
جنانی بابیان اینکه قیمت این دستگاه بالا و کار آیی آن پایین بود، ادامه داد: از دو سال پیش ایده طراحی و اجرای دستگاه ۴ کاره به ذهنم رسید و پس از یک سال دستگاه چهارکاره تست، شستشو و تعویض روغن گیربکس اتوماتیک و روغن کهنه موتور خودروهای سبک و سنگین را ساختم.
وی بابیان اینکه هماکنون این دستگاه به تولید رسیده است، گفت: پس از تولید اولیه تعداد ۴ دستگاه تولیدی را در مراکز تعمیر خودروها مستقر کردیم تا ضمن استفاده از آنها، تغییرات جزئی احتمالی که کارایی دستگاه را بهتر میکرد شناسایی و بر روی آن اعمال کنیم.
تولید نیمه انبوه دستگاه
این کارآفرین بابیان اینکه دستگاه تولیدی بنده ۴ بخش را دربرمی گیرد درحالیکه دستگاه وارداتی تنها به یک بخش میپرداخت، گفت: در حال حاضر در مراکز تعمیر خودرو برای هر یک از این ۴ بخش یک دستگاه جداگانه استفاده میشود که قیمت آنها درمجموع حداقل ۲۵ میلیون تومان را شامل میشود.
وی به مزایای استفاده از این دستگاه نیز اشاره کرد و بابیان اینکه با استفاده از این دستگاه دیگر نیاز به استفاده از دستگاه کمپرس باد نیست، گفت: مخازن تخلیه روغن نو و کهنه نیز در بالای دستگاه مستقرشده و مشتری میتواند تعویض و جایگزینی روغن را مشاهده کند.
جنانی بابیان اینکه ۶۰۰ میلیون تومان تسهیلات درخواست کردهایم تا تولید انبوه را شروع کنیم، گفت: اگر به تولید انبوه برسیم مصرف داخل را در فاز اول جوابگو خواهیم بود چراکه مدیریت تولید اولویت است.
با این تفاسیر آنچه مسلم است اینکه با توانمند کردن و تشویق و زمینهسازی فعالیت کارآفرینان در قالب شرکتهای دانشبنیان، کشور توان رویارویی با هرگونه تهدید و تحریم اقتصادی را خواهد داشت بنابراین باید حمایت از این گروه اولویت باشد.
حمایتهای مسئولان از کارآفرینان بهتنهایی جوابگو نیست و افرادی که خواستار ایجاد شغل و کارآفرینی برای خود و دیگران هستند باید آموزشهای لازم را بهصورت حرفهای و تخصصی فرابگیرند.
کارآفرینان نقش مهمی در رونق اقتصادی کشور و توسعه بخش اشتغال دارند و باید تلاش شود که با ارائه خدمات و حمایتهای مناسب، زمینه رشد فعالیتهای کارآفرینان فراهم شود.