علی لاریجانی:
دولت باید کوچک شود
قوانین تسهیل در فضای کسب و کار توسط دولت اجرا نشده است
مشکل مدیریتی و ساختاری در حوزه اقتصاد داریم
اقتصاد باید درونزا و برونگرا باشد
بخشهایی از اقتصاد نیازمند جراحی و ساماندهی هست
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: قوانین تسهیل در فضای کسب و کار توسط دولت اجرا نشد
وی ادامه داد: دولت باید کوچک شود ما تحمل دولت به این وسیعی را نداریم. برای دولت قبل افتخاری نبود که 500 هزار نفر را جذب دستگاه های دولتی بکند، این اشتباه و خلاف قانون بود.به گزارش تسنیم، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در همایش استحکام ساخت درونی قدرت ملی جمهوری اسلامی ایران، با بیان اینکه باید متدلوژی خودمان را در حوزه ساخت درونی قدرت تعریف کنیم، گفت:
این یک بحث عقلانی است. وقتی میخواهیم راجع به استحکام قدرت ملی در یک کشور بهخصوص در کشور خودمان بحث کنیم، باید توجه داشته باشیم که با یک بحث عقلانی روبهرو هستیم. باید با یک بحث عقلانی آن را سامان دهیم و عناصر باید با این محک قابل بررسی باشد.وی افزود: کشورهای دیگر هم به موضوع قدرت ملی توجه میکنند و بر این نکته واقفند که چطور قدرت ملیشان را استحکام بخشند، اما ممکن است ما بهدلیل اینکه شاخصهای آرمانی داریم، تفاوتهایی در این زمینه با سایر کشورها داشته باشیم.لاریجانی تصریح کرد: ما نقاط مشترک در زمینه توجه به استحکام قدرت درونی با کشورهای دیگر داریم که از تجربیات آنها میتوانیم استفاده کنیم، البته ما خصوصیت جهادی در ایران داریم که این یکی از عناصر قدرت ملی ماست که به فرهنگ ما مربوط میشود و باید به آن توجه کرد.
لاریجانی به مشکلات اقتصادی اشاره کرد و گفت: ما در حوزه اقتصادی چالشهای متعددی داشتیم که اگر ارزیابی کلی در سالهای پس از انقلاب داشته باشیم، رشد اقتصادی 3 درصد، وضعیت بیکاری 3 درصد بوده که نشان میدهد ما مشکل مدیریتی و ساختاری در حوزه اقتصاد داریم، البته مدیریتهای مختلف اقتصادی نیز متفاوت بوده است این معدل از شرایط اقتصادی برای کشوری که میخواهد در حوزه اقتصاد جهش داشته باشد، جالب نیست.رئیس مجلس تصریح کرد: به تعبیر رهبر معظم انقلاب، اقتصاد باید درونزا و برونگرا باشد. ما پیشرفتهایی در حوزه اقتصاد در سالهای پس از انقلاب داشتهایم اما کشورهای دیگر هم ننشستهاند و تماشا کنند، ما باید در مسابقه خودمان را محک بزنیم.
وی با انتقاد از اینکه جریانات مارکسیستی و سوسیالیستی در اقتصاد نشسته و نمیتوانیم از آن فرار کنیم، تاکید کرد: به عنوان مثال ما در حوزه اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی مد نظر مقام معظم رهبری، اشکالاتی داریم و این قانون به درستی اجرا نشده است. مهمترین اصل سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی ایجاد رقابت بود.
لاریجانی در ادامه اظهار داشت: ما فکر میکنیم اگر شرکتهای مهم در کشور ایجاد شود موجب سرمایهداری شده و ما را از مسیر جدا میکند در صورتی که یکی از اشکالات کشور ما این است که ما شرکتهای توانمند نداریم. باید از تجربه کشور ترکیه در ایجاد شرکتهای توانمند استفاده کنیم.رئیس مجلس با بیان اینکه ما به دلیل ضعف در ساختارهای اقتصادی نتوانستیم از بازار کشور عراق به خوبی استفاده کنیم گفت: ما نیازمند تغییر رویکرد در حوزه اقتصاد هستیم.
وی تصریح کرد: وضعیت بروکراسی در کشور یک چیز عجیب و غریبی است که هیچ دولتی هم زیر بار تعدیل آن نمیرود. ما از نظر تسهیل در فضای کسب و کار در دنیا دارای رتبه 120 هستیم که این باعث میشود سرمایهگذار انگیزهای برای سرمایهگذاری نداشته باشد.لاریجانی با انتقاد از اینکه قوانین مصوب مجلس درباره تسهیل در فضای کسب و کار اصلا اجرا نشده، آن را یک ضعف دانست و گفت: ما 400 هزار میلیارد تومان پروژه کلنگزده داریم که البته این اصلا کار غلطی بود. برخی فکر میکردند که مدت زمان خرید 25 میلیون تومانی خودرو 3 یا 4 ماه طول بکشید اما به دلیل نقدینگی 800 هزار میلیاردی در جامعه این مدت 6 یا 7 روزه تمام شد.رئیس مجلس با بیان اینکه باید مقررات ثابت درازمدت در بخش اقتصاد داشته باشیم گفت: باید این شرایط اتفاق بیفتد تا تغییر یک وزیر موجب نشود که با سرنوشت بخش خصوصی بازی شود.
رئیس مجلس اضافه کرد: در بخشهایی از اقتصاد نیازمند جراحی و ساماندهی هستیم که انسجامی در کشور برای این جراحیها باید ایجاد شود، البته ما در بسیاری از مسائل نیز نیازمند جراحی هستیم.وی اضافه کرد: اینکه گفته میشود رهبری در راس جامعه است و ایشان میتواند انسجام ایجاد کند و نیازی به ایجاد انسجام از سوی نخبگان و دستگاهها نیست، حرف درستی نیست. نباید از این ابزار استفاده کرد. عقول باید به قدری انسجام داشته باشند که خودشان اوضاع را منسجم کنند. ما باید سازوکارهای درونیمان را سامان دهیم.