طهرانیان خبر داد؛
آموزشهای فنی و حرفهای باید به نظام دانشگاهی متصل شود
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان تهران با تبیین لزوم اتصال آموزشهای فنی و حرفهای به نظام دانشگاهی برای ارتقای مهارت فارغالتحصیلان و افزایش سطح کیفی آموزشها، گفت: ورود به بازار کار و ایجاد اشتغال از اهداف اصلی ارائه مهارتهای فنی است.به گزارش خبرنگارما، مجید طهرانیان، مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان تهران درجمع خبرنگاران به تشریح برنامههای مختلف هفته ملی مهارت پرداخت و درباره طرح کارورزی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گفت: طرح کارورزی یکی از مهمترین طرحهای وزارت کار برای ساماندهی بازار کار و افزایش درصد میزان اشتغالزایی افراد است. وی افزود: طرح کارورزی برای استان تهران بیش از 7500 نفر ظرفیت پیشبینی کرده است که به احتمال زیاد به میزان این تعداد افزوده شود.مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان تهران، افزود: طرح کارورزی مختص فارغالتحصیلان دانشگاهی و عدم گذراندن دورههای کارورزی است و در این باره فارغالتحصیلانی که دورههای کارورزی را بگذرانند از مزایای حقوق و بیمه برخوردار خواهند شد.طهرانیان با اشاره به اینکه مسئولیت آموزش کارورزان بر عهده سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور است، گفت: افرادی که دورههای کارورزی را به اتمام برسانند و در آزمون فنی و حرفهای نمره قبولی کسب نمایند گواهینامه مهارتی دریافت خواهند کرد.مشاور ریاست سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور، اعلام کرد که عمده افراد شرکتکننده در دورههای کارورزی پس از آشنایی با محیط واقعی کسب و کار به بازار کار راه یافتند و یا خودشان با کارآفرینی چندین نفر را مشغول به کار کردند.
وی با انتقاد از رویکرد مدرکگرایی در میان جوانان و افراد جویای کار، خاطرنشان کرد: اگر هدف اصلی جوانان یافتن شغل مناسب و درآمد بالا در آینده شغلیشان است باید حتماً مهارتهای لازم را کسب کنند و صرفاً مدرکگرایی آنان را برای یافتن شغل مناسب تضمین نمیکند.طهرانیان، گفت: به همین منظور اقدامی را با همکاری دانشگاه علمی کاربردی آغاز کردیم تا افراد در جریان دریافت آموزشهای تئوری مهارتهای لازم را نیز کسب کنند و مدارک معتبر رسمی دریافت کنند. مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان تهران با اشاره به اینکه پیوند دانشگاه و محیط واقعی کار یکی از اهداف اصلی سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور است، گفت: برای ارتقای سطح مهارت دانشجویان و جوانان برنامههای مختلفی در نظر داریم که در صورت اجرا و وجود قوانین راهگشا عملیاتی خواهد شد.این مقام مسئول سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور با اعلام خبر دیگری مبنی بر اینکه مرکزی را برای آموزش بازرگانان با همکاری اتاق بازرگانی ایران و اتریش در دست راهاندازی داریم، گفت: در صورت آمادهسازی این مرکز فنون مربوط به بازرگانی از طریق اصناف مختلف ارائه خواهد شد.
وی معتقد است که آموزشهای فنی و حرفهای باید به طور کامل در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد و موضوع نظارت، سیاستگذاریهای کلان و اجرای صحیح قوانین و استانداردهای آموزشی بر عهده دولت باشد. طهرانیان، گفت: بخش خصوصی توانمند با نظارت دولت میتواند آموزشهای باکیفیتتری به مردم ارائه کند و دولت و مجلس هم باید با تسهیل قوانین و ایجاد شرایط مناسب مسیر ارائه آموزشهای فنی و حرفهای را هموار کند. مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان تهران افزود: یکی از مشکلات فعلی تعدد قوانین و دستورالعملها و بخشنامههاست که موجب شده ارائه آموزشهای مهارتی در نقاط جغرافیایی مختلف با دشواریهای زیادی همراه شود در حالی که امکانات آموزشی بسیاری در کشور وجود دارد که باید در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد.
وی با تأکید بر لزوم توسعه فرهنگ آموزش های مهارتی تصریح کرد: اگر رویکرد جوانان ما، اشتغال باشد می توانند به جای ورود به دانشگاه و طی دوره چهارساله با یک دوره حداقل دو تا سه ماهه، مهارت های مقدماتی برای ورود به بازار کار را فرا گیرند. البته به تناسب تنوع مشاغل، مدت زمان آموزش های مهارتی نیز متغیر است اما به طور معمول برای این که یک فرد به صورت حرفه ای بتواند وارد بازار کار شود طی دوره های یک سال تا یک سال و نیم می تواند مهارت های خود را براساس علاقه مندی در آموزشگاه های دولتی و خصوصی تقویت کند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای تهران با اشاره به اینکه ۴۰هزار داوطلب برای جذب در بازار کار ثبت نام کرده اند گفت:درراستای طرح ایران مهارت ۵۰۰نوع مهارت در دوره های کوتاه مدت دو تا ۲۰ جلسه به دانش آموزان آموز داده می شود.
وی ادامه داد: اولین تجربه ما در بحث خصوصی سازی،واگذاری یک مرکز دولتی به اتاق بازرگانی در فروردین ماه امسال بود که قرار شد تا به عنوان مرکز آموزش بازرگانان در تهران و کشور فعالیت کند و با همکاری نزدیکی که با اتاق بازرگانی داشتیم توافق کردیم که این مرکز سالانه ۳۰۰ هزار نفر ساعت آموزش رایگان را تحت استانداردهای سازمان فنی و حرفهای ارائه دهد