خانه    نقشه سایت    تلفن 021-26701198     تماس با ما info@karafarinenab.ir

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

کارآفرین اقتصاد مقاومتی با اشاره به این‌که اگر نیاز بازار به‌درستی سنجیده شود می‌تواند درآمدی خیلی بیشتر از یک کارمند نصیب کارآفرینان کند، گفت: ما در سال گذشته ۱۴۰میلیون تومان سود کردیم. یک کارمند در بهترین شرایط ماهانه ۳میلیون تومان هم دریافت کند به‌عبارتی در یک سال ۳۶ میلیون تومان می‌شود.

 
روغن زیتون بخشی از نیازهای غذایی کشور ما را تأمین می‌کند و اگر از میوه سالم و با اصول صحیح استخراج و نگاهداری شود، علاوه بر خودکفایی غذایی، در پیشگیری و درمان انواع بیماری‌ها و بالا بردن سلامت جامعه نیز مؤثر خواهد بود. زیتون از 3 هزار و 500 سال پیش از میلاد کشت می‌شده و از آن زمان، برگ و میوه زیتون به‌علت وجود ماده بسیار تلخی به‌نام اولئوروپین، برای ترمیم زخم و میوه آن پس از تلخی‌زدایی با محلول‌های قلیایی یا آب نمک به‌عنوان غذا و برای تأمین انرژی بدن مورد استفاده قرار می‌گرفته است. زیتون از آغاز تمدن یعنی 10 هزار سال قبل و حتّی قبل از آن دوران نیز در گیاه‌درمانی کاربرد داشته است.

روغن زیتون در سلول‌های میان‌بر تولید شده و در یک نوع واکوئل خاص به‌نام لیپو ذخیره می‌شود، یعنی هر سلول شامل قطرات ریز روغن زیتون است. استخراج روغن زیتون فرآیند جداسازی روغن زیتون از سایر محتویات میوه (مایع عصاره گیاهی و مواد جامد) است، برای انجام این جداسازی می‌توان به‌تنهایی از ابزار فیزیکی استفاده کرد، به‌عنوان مثال آب و روغن در هم مخلوط نمی‌شوند، بنابراین آن‌ها نسبتاً آسان جدا می‌شوند.

روغن زیتون مانند کره و روغن ذرت یک چربی است. این روغن یکی از دو روغنی است که از میوه‌ استخراج می‌شود و بدون عملیات اضافی قابل مصرف است. این روغن اگر هنگام مصرف حرارت داده شود یا در معرض نور و اکسیژن هوا قرار گیرد، سودمندی خود را از دست خواهد داد. این روغن در درمان دیابت، آماس مثانه، سنگ صفرا، بیماری‌های دستگاه گوارش، گردش خون به‌ویژه قلب، و پوست اثر مفید فراوانی دارد.

روح‌اللّه تاری، روحانی کارآفرین موفقی است که کنار کار تعلیم و تربیت توانسته با تولید روغن زیتون برای چند جوان اشتغالزایی کند. این روحانی فعال اقتصاد مقاومتی می‌گوید: در بخش تعلیم و تربیت سپاه ناحیه ملکشاهی مشغول هستم و تحصیلات سطح 3 حوزوی را دارم. با توجه به منویات مقام معظم رهبری وارد میدان اقتصاد مقاومتی شدم. مانند یک سرباز بر خودم تکلیف دیدم که در این جنگ اقتصادی شرکت کنم و باعث خودکفایی و سربلندی کشورم شوم، این شد که عرصه زیتون را با توجه به ارتباط آن با سلامت مردم انتخاب کردم.

وی ادامه می‌دهد: با توجه به واردات سالانه 800 تن روغن زیتون به داخل کشور تصمیم گرفتم که در استان ایلام یک قطب تولید روغن زیتون ایجاد کنم و نقشی هرچند کوچک در تولید روغن زیتون داشته باشم تا بتوانم اندکی از حجم واردات را کم کنم. استان ایلام به‌دلیل داشتن سالانه 300 تن زیتون بستر بسیار مناسبی برای فعالیت در عرصه تولید روغن زیتون و فرآوری زیتون به شمار می‌آید.

 


*با دستان خالی و بدون سرمایه شروع کردیم
تاری با اشاره به اراده که خمیرمایه فعالیتهای اقتصادی است، عنوان می‌کند: با جدیت تمام و با دستان خالی و بدون سرمایه، کار در این عرصه را شروع کردیم. نیاز بازار را سنجیدیم و با طرحی که در ذهن داشتم توانستیم 300 باغدار را در این فرآیند درگیر کنیم. بسیاری از باغدارها از فعالیت خود ناامید بودند و محصولات روی دستشان مانده بود. با استفاده از صنایع تبدیلی در این عرصه مشکل باغداران کاملاً مرتفع شد و بسیاری از آنها که باغ خود را رها کرده بودند دوباره به مزارع خود برگشتند. ارزش محصولات آنها با استفاده از صنایع تبدیلی افزایش پیدا کرد.

زیتون‌ها را به کارگاه می‌آوردیم و روغن آنها را می‌گرفتیم و به فروشگاه‌ها می‌فروختیم. سپس پول کشاورز را بابت خرید زیتون‌هایش به او می‌دادیم. فقط به‌عنوان ضمانت یک چک به کشاورزان می‌دادیم. اما در سالهای بعدی دیگر چک ندادیم زیرا کشاورزان کاملاً به ما اعتماد کرده بودند. در طول این 3 سالی که از فعالیت کارگاه ما می‌گذرد ما توانستیم در سال اول 20 تن، در سال دوم 40 تن و در سال سوم 60 تن زیتون را از باغداران خریداری نماییم، البته با توجه به پیش‌بینی‌های ما این رقم در سال 96 به 300 تن افزایش خواهد یافت.

*کمک به 300 باغدار و اشتغالزایی برای 20 جوان جویای کار
روحانی تولیدکننده روغن زیتون می‌گوید: برنامه کارگاه ما در شهرستان ملکشاهی با کارخانه‌های دیگر فرآوری زیتون متفاوت است. ما همه باغداران را می‌شناسیم و با آنها ارتباطی صمیمی داریم. به آنها اطلاع می‌دهیم که چه‌زمانی برای چیدن زیتون‌ها مناسب است، زیرا زیتون‌ها نباید در سر زمین بمانند چون کپک می‌زنند. زمانی که کارگاه آمادگی ورود محصولات را داشته باشد به باغداران می‌گوییم زیتون‌ها را بچینند و در جعبه‌های مجزا قرار دهند. جعبه، مناسب‌تر از گونی است زیرا روغن‌ها خالص‌تر به‌دست می‌آیند. زیتون‌ها را رایگان جمع‌آوری می‌کنیم. تمام هزینه به‌عهده خود ماست، نمی‌خواهیم کشاورز متحمل زحمات اضافی بشود. کشاورز زحمت خود را کشیده است.

وی می‌افزاید: باید به کشاورزان بهای بیشتری داد. تولید کشور در دستان کشاورزان است. این ارتباط صمیمی بین کارگاه و کشاورز در روند تولید و کیفیت کارمان تأثیر مثبتی داشته است. خانواده من هم مشغول به کار شده‌اند. برادر و همسرم به من در کارگاه کمک می‌کنند. ما توانستیم برای 300 باغدار انگیزه ایجاد کنیم تا به فعالیتشان ادامه دهند. بسیاری از این باغدارها تصمیم داشتند به شهر بروند و باغات خود را تغییر کاربری دهند. غیر از این 300 باغدار، برای 20 نفر در کارگاه اشتغالزایی شده است، حتی فرزند 5ساله‌ام را طوری تربیت کرده‌ام که تولید و خودکفایی یکی از اعتقادات اصلی‌اش شده است. خانواده‌ها باید از کودکی فرزند خود را با کار و کارآفرینی آشنا کنند. باید فرزندان ما درک کنند که؛ اقتصاد مقاومتی یعنی چه؟

 


*فرآیند تهیه روغن زیتون
تاری درباره مراحل روغن‌گیری می‌گوید: زیتون‌ها بعد از حمل از سر مزرعه وارد کارگاه می‌شوند. زیتون‌ها بعد از شست‌وشو و جدا شدن برگ از آنها، وارد دستگاه خردکن می‌شوند. هسته زیتون نیز باید همراه با گوشت زیتون خرد شود زیرا هسته زیتون 5 درصد روغن دارد. بعد از آماده شدن خمیر زیتون، این خمیر با آب مخلوط می‌شود و در نهایت با یک دستگاه پیشرفته، آب از خمیر جدا می‌شود. توسط یک فیلتر نیز ناخالصی‌ها جدا شده و روغن زیتون‌ها در بشکه‌های 20لیتری آماده ارسال به بازار می‌شوند.

این فعال اقتصاد مقاومتی بیان می‌کند: ما در کارگاه نوآوری خاصی انجام دادیم. زیتون شور را وارد بازار کردیم که تا به حال در بازار ایلام ما شاهد این نوع از محصول نبودیم. در سال 94، 500 کیلو و در سال 94 و 95 بالغ بر 20 تن زیتون شور وارد بازار کردیم. در سال آینده نیز برنامه کلانی داریم که دیگر هیچ زیتونی برای فرآوری به شمال کشور ارسال نشود و در استان خودمان به‌صورت بومی فرآوری‌ها انجام شود.

*اقتصاد مقاومتی بهترین گزینه برای اشتغالزایی جوانان است
روحانی فعال اقتصاد مقاومتی با اشاره به نقش دولت در معرفی مشاغل به جوانان اظهار می‌کند: سازمان غذا و دارو باید با تولیدکنندگان روغن زیتون همکاری داشته باشد. فرآیند اداری گرفتن مجوز بسیار خسته‌کننده است. حتی با وجود کیفیت استاندارد باید زمانی طولانی طی شود تا تولیدکننده مجوز خود را دریافت کند. باید این عرصه به جوانان معرفی شود. ما در سال گذشته 140 میلیون تومان سود کردیم. یک کارمند در بهترین شرایط ماهانه 3 میلیون تومان هم دریافت کند به‌عبارتی در یک سال 36 میلیون تومان می‌شود.

 وی بیان می‌کند: با این مقایسه متوجه می‌شویم که فعالیت‌های اقتصاد مقاومتی اگر با برنامه و تحقیق صورت گیرد و همچنین نیاز بازار هم به‌درستی سنجیده شود می‌تواند درآمدی خیلی بیشتر از یک کارمند نصیب کارآفرینان کند. باید جوانان فعالیت‌های اقتصاد مقاومتی را بسیار مهم و تأثیرگذار بدانند. درآمدزایی خوب ویژگی اصلی این مشاغل است. اقتصاد مقاومتی فرصتی ناب برای اشتغالزایی جوانان است. باید جوانان این فرصت را قدر بشناسند و در این مسیر گام بردارند تا موفقیت را ببینند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

ورود کاربران

خبرنامه پیامکی




گالری تصاویر

Database error: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'DESC LIMIT 10' at line 5

با ما در ارتباط باشید