رئیسی دارید که با بدخلقی و نگاه از بالا هر روز صبحتان را به جهنم بدل میکند؟ محیط کارتان متناسب با علایق و سلایقتان نیست؟ اگر اینطور است، متأسفیم. اوضاعتان واقعا خوب نیست، اما شما انسان هستید و میتوانید وضعیتهای عذابآور را با راهها و ترفندهای گوناگون مدیریت کنید. مثبت اندیشی در محیط کار هم شدنی و امکانپذیر است.
یکی از لازمه های زندگی در عصر ارتباطات یادیگری مهارت ارتباط است. همچنین اهمیت یادگیری مهارت های ارتباطی زمانی بیشتر می شود که ۷۵% از اوقات زندگی ما صرف ارتباط می شود. در نتیجه مهارت ارتباط مناسب به ما کمک می کند تا روابط سالم و رضایت بخشی را با دیگران برقرار کنیم.
شغل جدیدتان مبارک! پس از مدتها ارسال درخواست شغلی، مصاحبه کاری و مذاکره بر سر اولین دستمزد، حالا میتوانید نفسی آسوده بکشید و مدتی استراحت کنید. هرچند، این بدترین کاری است که می توان انجام داد! اکنون زمان کار و اثبات تواناییهای خود به شرکت و مدیران است.
اگر شما هم از آن دسته آدمهای بامسئولیت هستید که شش روزِ هفته را سر کار میروند، احتمالا امید دارید که بالاخره یک روزی ارتقای شغلی پیدا کنید. حسابی کار میکنید، هر وظیفهای را که به شما محول میشود، فراتر از انتظارات مدیرتان بهانجام میرسانید و همیشه یک ربع پیش از شروع شیفت سر کار هستید. اما صرف اینکه برخی از این ویژگیهای کارمند نمونه را دارید، به این معنی نیست که مدیرتان حتما آن ارتقای شغلی یا افزایش حقوق را که شایستهاش هستید به شما میدهد.
اگر در مصاحبه ی کاریی هستید, یا در سمینار در حال شبکه سازی با افراد مختلف هستید, یا اصلا دارید میدوید تا به آسانسوری برسید که بیل گیتس در آن است, متقاعد کردن دیگران به اینکه فرد جالب توجهی هستید,کار آسانی نیست.
حرفهایی هست که شما هرگز نباید در محل کار، آنها را به زبان بیاورید. حرفهایی که میخواهیم دربارهشان صحبت کنیم، قدرت خاصی دارند. این توانایی خارقالعاده را دارند که شما را بد جلوه دهند، حتی وقتی حرفهای شما عین واقعیت است.
حتما برای شما هم پیش آمده است که صبح با شور و شوقِ شروعِ یک روز کاری از خواب بیدار بشوید اما شب با این احساس که روز مفیدی نداشتهاید به رختخواب بروید. چرا چنین اتفاقی میافتد؟ شاید مسئله کاری که انجام میدهید نیست بلکه زمان انجام آن است. مثلا ممکن است تمام ساعتهای صبح را با پاسخ دادن به ایمیلها گذرانده باشید و بنابراین برای کارهای خیلی مهمِ بعد از ظهر انرژیای برایتان باقی نمانده باشد. در این مقاله چند پژوهش علمی دربارهی بهترین زمان برای انجام هرکاری را مرور میکنیم. این مقاله را بخوانید و شروع به تنظیم یک برنامهی زمانبندی تمام عیار برای خودتان کنید.
شاید برای شما هم این اتفاق بیافتد که برای انجام کاری با انگیزه و نیروی مضاعف اقدام کنید اما در میانه راه انگیزه خود برای رسیدن به هدف از دست بدهید. انگیزه، نیروی محرکهای است که برای رسیدن به هدف به آن نیاز داریم. گاهی حتی تحت بهترین شرایط هم حفظ انگیزه دشوار به نظر میرسد. حال در نظر بگیرید لیست کارهایی که باید انجام دهید، سر به فلک بگذارد، رزومهی شما تایید نشود. اتومبیل و ماشین لباسشویی همزمان از کار بیفتند و تمام روز برای انجام پروژههایتان فرصتی نداشته باشید. در چنین شرایطی چطور میتوان باانگیزه ماند؟
مدرسه مسائل اساسی زیادی از جمله ریاضی، زبان،... به شما می آموزد تا بتوانید در زندگی به موفقیت برسید. اما تمام چیزهایی که ارزش دانستن دارند روی تخته سیاه مدارس نوشته نمی شوند. حداقل تا به حال که این طور بوده است.
شاید خیلی از شما فقط به این دلیل از کاری که دارید لذت نمیبرید و در محیط کاریتان احساس شادی نمیکنید که از وقوع مسائلی خاص در کارتان میترسید، وجود همین ترس و بیم هاست که شما را از پیشرفت بازداشته است.