مدیرعامل صندوق توسعه کارآفرینی امید استان مرکزی گفت: طرح روستای بدون بیکار براساس مطالعات انجام شده در ۴ شهرستان استان مرکزی اجرا میشود.
به گزارش کارآفرین ناب، سیدعمادالدین هزاوهئی در گفتوگو با تسنیم، با اشاره به برنامههای صندوق کارآفرینی در راستای ایجاد اشتغال در روستاها اظهار داشت: در رابطه با روستاها مطالعاتی انجام شده و طرح روستای بدون بیکار و هر روستا یک محصول را برای تعدادی از روستاهای استان در نظر داریم که این برنامه را در حال حاضر برای سه روستا عملیاتی میکنیم در مطالعاتی که انجام دادهایم برای 4 شهرستان روستای بدون بیکار را در نظر گرفتهایم و برای 6 شهرستان هم بحث هر روستا یک محصول را در نظر داریم که جزو برنامههای صندوق به شمار میروند.
وی افزود: در شازند روستای بصری را برای روستای بدون بیکار در نظر گرفتهایم و این اقدام صرفا براساس مطالعاتی است که انجام شده و هنوز به مرحله عمل نرسیده است در این روستاها بحث فرفوژه و مشتقات آن را در نظر گرفتهایم.
مدیرعامل صندوق توسعه کارآفرینی امید استان مرکزی تصریح کرد: روستای هزاوه در اراک برای تولید شیره انگور، آبگرم در محلات، روستای زرنوشه در آشتیان و همچنین روستای جیریا در اراک، روستای دستجرده در شازند، در فراهان روستاهای تلخاب، همچنین امیرآباد و شیرینآباد، روستای سمقاور در کمیجان و امیرآباد اراضی در محلات از جمله این روستاها هستند.
هزاوهئی بیان کرد: روستای زرنوشه، آبگرم و امیرآباد اراضی را در مرحله عملیاتی به تهران پیشنهاد داده و استارت برنامه عملیاتی را در دو بحث روستای بدون بیکار و هر روستا یک محصول زدهایم.
وی ادامه داد: زرنوشه را بهعنوان پایلوت روستای بدون بیکار و آبگرم و امیرآباد اراضی را بهعنوان هر روستا یک محصول برنامهریزی میکنیم.
مدیرعامل صندوق توسعه کارآفرینی امید استان مرکزی عنوان کرد: در طرح روستای بدون بیکار طبق مطالعاتی که انجام شده به دنبال برندسازی در این روستاها هستیم و این که دیگر فرد بدون شغل در این روستاها نداشته باشیم و با این کار به نظر پایگاه شغلی خوبی را میتوان در روستاها ایجاد کرد.
هزاوهئی اضافه کرد: روسای شهرستانها هم در این زمینه توجیه شدهاند که روستاها را شناسایی کنند، برای مثال روستای جیریا در حوزه فرش پتانسیل خوبی دارد در تلخاب در بحث تریکو و امیرآباد بحث تولید کفش که هر کدام ظرفیتهای خوبی هستند.
وی افزود: به دنبال این کار انتظار داریم که مهاجرت معکوس را ببینیم گر چه با بحث اشتغال روستایی در حال حاضر هم این موضوع تا حدودی اتفاق افتاده است.