رئیس جهاد دانشگاهی استان البرز گفت: ایده ها و طرح های علمی دانشجویان استان برای تجاری سازی به بخش تولید معرفی می شود.
به گزارش کارآفرین ناب به نقل از ایرنا، دکتر سیدعلی اکبر هاشمی راد روز چهارشنبه در حاشیه برگزاری مسابقات دفاع فشرده از پایان نامه های دانشجویی، افزود: امروزه بخش زیادی از ایده ها و طرح های علمی پژوهشی دانشجویان قابل تجاری سازی است که به ارتقای تولید و کارآفرینی کمک می کند.
وی با اشاره به برگزاری مسابقات دفاع فشرده پایان نامه ها که برای نخستین بار در البرز برگزار شد، گفت: این اقدام با هدف ایجاد پیوند میان ایدههای مطرح شده در پایان نامهها و بازار کسب و کار اجرایی شده است.
هاشمی راد افزود: دانشجویان شرکت کننده در این مسابقات تنها سه دقیقه فرصت دارند طرح وایده مطرح شده در پایاننامه خود را معرفی کنند.
وی اضافه کرد: در این زمان سه دقیقه ای دانشجویان شرکت کننده بایستی معرف خوبی برای پایاننامه های دانشجویی خود باشند تا بتواند با کسب مهارت ارتباطی ، ایده های خود را برای تبدیل شدن محصول، به سرمایهگذاران معرفی کنند.
هاشمی راد افزود: 17 دانشجو برای شرکت در این مسابقات ثبت نام کردهاند و ازبین شرکت کنندگان سه نفر برای حضور در مسابقات منطقهای انتخاب می شوند.
در حاشیه این مسابقات معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی البرز نیز در اظهاراتی مسابقات دفاع سه دقیقهای از پایاننامههای دانشجویی را سبکی جهانی با هدف تجاریسازی پژوهشهای کاربردی و مفید عنوان کرد.
احمد رضا فیروزی گفت: ممکن است یک دانشجو در پایاننامه خود ایدههای بسیار خوب و ارزشمند را مطرح کند ، اما مهم ارائه مناسب آن است ، چراکه عدم ارائه مناسب سبب می شود آن ایده به مرحله کاربرد نرسد و در بایگانی خاک بخورد، لذا رویکرد جدید در دفاع سهدقیقهای میتواند در این زمینه راهگشا باشد.
وی در توجیه محدود بودن فرصت طرح ایده در این مسابقات گفت: فرض بر این است که یک صاحب ایده در موقعیت کوتاهی با سرمایه گذار روبرو شده و مدت کمی برای جلب نظر سرمایهگذار داشته باشد ، بنابراین باید بتواند در کوتاه ترین زمان ممکن ایده خود را به صورت قابل فهم بیان کند.
وی اهمیت فن بیان و استفاده از زبان بدن را در این مسابقات مهم دانست و افزود: چهار داور بر اساس این شاخصها به شرکت کنندگان امتیاز میدهند.
در پایان این مسابقات ارائه پایان نامه های «سهیلا رضاییکلج» با موضوع «طراحی و بومیسازی فرایند تولید آبمیوه با استفاده از شربت فروکتوز» ، «فرشته سلیمی» با موضوع «بررسی تأثیر مشاوره گروهی بر کیفیت زندگی زنان یائسه به روش جراحی' و «نسترن شهبازی» با موضوع «نگرش نویسندگان معاصر به باورهای عامیانه» به عنوان نفرهای اول تا سوم مرحله استانی این مسابقات انتخاب و مورد تقدیر قرار گرفتند.
این مسابقات با حضور شماری از سرمایه گذاران و نمایندگان نهاد های مختلف از جمله استانداری ، اتاق بازرگانی البرز ، دانشگاه خوارزمی و دانشگاه علوم پزشکی استان البرز برگزار شد.
البرز سه هزارو500 واحد تولیدی و صنعتی دارد .
این استان با برخورداری از حدود 40 مرکز آموزش عالی بزرگ و کوچک دارای حدود 200 هزار دانشجو در مقاطع کاردانی ، کارشناسی ، کارشناسی ارشد و دکترا است.
همچنین بیش از 20 مرکز و موسسه تحقیقاتی کشور در البرز استقرار دارند.
به همت جوانان پژوهشگر طی سال های اخیر بیش از 250 شرکت دانش بنیان در پارک علم وفناوری ، دانشگاه ها و شهرک های صنعتی البرز فعال شده است.