خلاصه گزارش "بررسی گزارش مجمع جهانی اقتصاد از شاخص رقابت پذیری ایران در سال ۱۷-۲۰۱۶ میلادی" از سوی دفتر پایش و بهبود محیط کسب و کار وزارت اقتصاد منتشر شد.
ایران در سال ۲۰۱۶ میلادی از نقطه نظر رقابتپذیری رتبه ۷۶ را در میان ۱۳۸ کشور جهان کسب نموده که در مقایسه با رتبه سال گذشته خود ۲ پله تنزل داشته است. ایران در زیرشاخص الزامات اساسی، به سبب برخورداری از منابع غنی طبیعی و نیروی کار مناسب رتبه ۶۱ جهانی را به خود اختصاص داده و نسبت به سال قبل ۲ پله صعود داشته است.به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایبِنا؛در عین حال، در زیرشاخصهای تقویت کارایی و عوامل نوآوری و بلوغ به ترتیب رتبه ۸۹ و ۱۰۱ را احراز نموده و در هر دو زیرشاخص نسبت به سال قبل یک رتبه ارتقا یافته است.
زیرشاخص الزامات اساسی شامل چهار رکن نهادها، زیرساختها، محیط اقتصادکلان و بهداشت و آموزش ابتدایی است. ایران در رکن بهداشت و آموزش ابتدایی، بهترین رتبه (۴۹) و در رکن نهادها بدترین رتبه (۹۰) را کسب نموده است.
مرحله دوم توسعه (تقویت کارایی) نیز از نقطه نظر ارکان رقابت شامل آموزش عالی و تربیت نیروی انسانی، کارایی بازار کالا، کارایی بازار کار، توسعه بازار مالی، آمادگی فناورانه و اندازه بازار است.
بهترین رتبه ایران در این مرحله از توسعه مربوط به اندازه بازار است که رتبه ۱۹ را در میان ۱۳۸ کشور جهان به خود اختصاص داده و بدترین رتبه به کارایی بازار کار اختصاص داده شده است.
زیرشاخص عوامل نوآوری و بلوغ شامل دو رکن بلوغ و مهارتهای کسب و کار و نوآوری است که ایران در این دو رکن به ترتیب رتبههای ۱۰۹ و ۸۹ را کسب نموده و در هر دو رکن نسبت به سال قبل یک رتبه ارتقا یافته است.
این در حالی است که جایگاه ایران در گزارش سال ۲۰۱۶ شاخص جهانی نوآوری که با محوریت سازمان جهانی مالکیت فکری تهیه و به صورت سالانه منتشر میشود، با ۲۸ رتبه بهبود نسبت به سال گذشته به رتبه ۷۸ رسیده است؛ همچنین طی دو سال گذشته، جایگاه بینالمللی کشور در این شاخص مجموعاً ۴۲ رتبه ارتقا داشته است.
اقتصاد آنلاین