مدیرعامل فرابورس ایران از انجام معامله دو اختراع و یک طرح صنعتی به ارزش 18 میلیارد و 750 میلیون ریال طی یکماه در بازار دارایی فکری ایران خبر داد و افزود: با انجام سه معامله جدید ارزش معاملات این بازار به رقم 51 میلیارد و 750 میلیون ریال رسیده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا) به نقل از مهر، امیر هامونی گفت: با قطعیت این معاملهها و افزوده شدن طرحها و اختراعات متنوع به فهرست عرضههای بازار دارایی فکری، اهداف ترسیمشده برای این بازار در مسیر تحقق بیشتر قرار گرفته است؛ چرا که یکی از اهداف از راهاندازی بازار دارایی فکری هدایت اختراعات و طرحهای صنعتی به یک کانال مشخص بهمنظور تجاریسازی آنها بود.
آنطور که هامونی میگوید، فروش قطعی طرح صنعتی «لیوان ساده استوانهای» به ارزش معاملاتی 3 میلیارد ریال، فروش قطعی اختراع «فرایند تولید سوسیس و کالباس بدون نیتریت و بدون میکروارگانیسم از ماهی» به ارزش 7 میلیارد ریال و مجوز بهرهبرداری برای مدت 10 سال از اختراع «بدن خشککن سقفی» به ارزش 8 میلیارد و 750 میلیون ریال در بازار دارایی فکری فرابورس ایران در بازه زمانی 26 مهر تا پایان آبان ماه رقم خورده که ارزش مبادلاتی این سه معامله در مجموع معادل 18 میلیارد و 750 میلیون ریال است.
به گفته وی تا کنون 6 اختراع و 2 طرح صنعتی در این بازار مورد معامله قرار گرفته که 6 مورد به روش انتقال قطعی مالکیت و 2 مورد نیز به روش اعطای مجوز بهرهبرداری معامله شدهاند.
مدیرعامل فرابورس ایران در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه تاکنون 20 صندوق سرمایهگذاری جسورانه درخواست تاسیس خود را ارائه کردهاند، به پذیرهنویسی 3 صندوق VC به ارزش 120 میلیارد تومان اشاره کرد و گفت: از طریق پذیرهنویسی این صندوقها بخشی از منابع مالی برای سرمایهگذاری در حوزه دانشبنیان جذب شده است.
هامونی با اعلام اینکه یک صندوق VC با سرمایه 10 میلیارد تومان در شرف پذیرهنویسی است، از دریافت موافقت اصولی هفت صندوق جسورانه با سرمایه 170 میلیارد تومان خبر داد و گفت: صندوق جسورانه دانشگاه تهران یکی از این هفت صندوق است که در شرف پذیرهنویسی قرار دارد.
وی در ادامه به تفاهمنامه همکاری میان فرابورس ایران و پارک علم و فناوری دانشگاه تهران که به تازگی با حضور رئیس دانشگاه تهران و رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، امضا شد اشاره کرد و گفت: امضای تفاهمنامه با نخستین و بزرگترین پارک دانشگاهی کشور به طور قطع نقطه عطفی در مسیر فعالیتهای بازار دارایی فکری خواهد بود.
مدیرعامل فرابورس در خصوص دستاوردهای این تفاهمنامه گفت: در بحث تفاهمنامه مهمترین محور موجود پذیرش شرکتهای دانشبنیان پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در تابلو دانشبنیان در فرابورس است و همکاری بین پارک و فرابورس به تجاریسازی محصولات فناورانه و گسترش و رونق بازار دارایی فکری میانجامد.
هامونی در نهایت با بیان اینکه بازار دارایی فکری بستری برای ارتباط مستقیم بین تولید علم و صنعت ایجاد کرد تا از این رهگذر مبتکران بتوانند در فضایی شفاف و رقابتی، دارایی فکری خود را که نشات گرفته از دانش و تفکر آنهاست طی سازوکارهای شفاف در اختیار سرمایهگذاران قرار دهند، افزود: در همین راستا و به منظور تقویت ارتباطات دو سویه میان مخترعان و صاحبان سرمایه هر ساله چندین فستیوال بازار دارایی فکری با همکاری فرابورس ایران برای تعامل هر چه بیشتر میان صاحبان نوآوری و فناوری با سرمایهگذاران و صنعتگران در حوزههای تخصصی متعدد برگزار میشود