رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه سیاستهای نظام مالیاتی، پویا، کارآمد و مؤدیمحور است، گفت: مهمترین برنامه نظام مالیاتی مبارزه با فرار مالیاتی و افزایش عدالت مالیاتی است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی فناوری اطلاعات و ارتباطات، کامل تقوینژاد اظهار کرد: سازمان مالیاتی بهعنوان یک دستگاه مجری، سیاستهای مالیاتی دولت به ایفای نقش میپردازد و در حال حاضر مهمترین برنامه نظام مالیاتی مبارزه با فرار مالیاتی و افزایش عدالت مالیاتی است و رشد مالیاتها نیز از محل بسط منابع جدید و شناسایی مؤدیان جدید تامین خواهد شد.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره برنامههای جدید نظام مالیاتی برای ایجاد شرایط مناسب اقتصادی گفت: در اصلاحیه جدید قانون مالیاتهای مستقیم، مشوقها و حمایتهای خوبی از تولید و صادرات پیشبینی شده که مهمترین آنها کاهش نرخ مالیاتها، هدفمندسازی معافیتها و ارایه مشوقهای متعدد به فعالان اقتصادی است.
تقوینژاد درباره برخی از مصادیق قانون مالیاتهای مستقیم در ارتباط با حمایت از تولیدکنندگان گفت: بر اساس ماده ۱۳۲ این قانون، درآمد اشخاص حقوقی غیردولتی در واحدهای تولیدی یا معدنی و تولید فناوری اطلاعات به شرط دارا بودن مجوز از مراجع قانونی، از تاریخ شروع بهرهبرداری یا استخراج به مدت ۵ سال و در مناطق کمتر توسعهیافته به مدت ۱۰ سال با نرخ صفر مشمول مالیات است.
وی افزود: همچنین چنانچه واحدهای اقتصادی مورد اشاره در شهرکهای صنعتی یا مناطق ویژه اقتصادی باشند، به مدت ۲ سال و در صورت استقرار شهرکهای صنعتی یا مناطق ویژه اقتصادی در مناطق کمتر توسعهیافته، به مدت ۳ سال به مشمولیت استفاده از نرخ صفر اضافه میشود.
معاون وزیر اقتصاد اضافه کرد: اعطای معافیت مالیاتی گسترده به شرکتهای دانشبنیان و شرکتهای مستقر در پارکهای علم و فناوری به مدت ۱۵ سال نیز از دیگر مصادیق حمایت مالیاتی از بخش تولید و اشتغال است.
تقوینژاد در ادامه افزود: بر اساس ماده ۱۳۲ قانون مالیاتهای مستقیم، درصورتی که سرمایهگذاری انجام شده با مشارکت سرمایهگذاران خارجی با مجوز سازمان سرمایهگذاری ایران انجام شده باشد، به ازای هر ۵ درصد مشارکت سرمایهگذاری خارجی، به میزان ۱۰ درصد به مشوق اعمال نرخ صفر مالیاتی و حداکثر تا ۵۰ درصد اضافه میشود.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی، اعتمادآفرینی و مؤدی مداری را از دیگر رویکردهای نظام مالیاتی عنوان کرد و گفت: ایجاد اعتماد میان دستگاه مالیاتی و مؤدیان، کلیدیترین سیاست نظام مالیاتی است.
تقوینژاد در ادامه به اجرای طرح جامع مالیاتی پرداخت و گفت: با اجرای این طرح، ضمن هوشمندسازی سیستم مالیاتی و امکان تعیین مالیات بر اساس اطلاعات واقعی سامانههای اطلاعاتی در اختیار، رابطه ممیز و مؤدی نیز به حداقل ممکن خواهد رسید و همچنین ظرف مدت سه سال، شیوه علیالراس بهطور کامل از نظام مالیاتی برچیده خواهد شد و ملاک تشخیص درآمد، اطلاعات واقعی و اسناد و مدارک مؤدی خواهد بود که این امر به عدالت مالیاتی نیز منجر خواهد شد.