آغاز به کار سامانه ثبت قراردادهای کار، اشتغال ۵۰ هزار بازاریاب در حوزه گردشگری و جذب بیش از ۴۰ درصد مهارتآموزان به بازار کار از مهمترین عناوین خبرهای این هفته حوزه کار بود.
به گزارش کارآفرین ناب به نقل از ایسنا، این هفته در راستای اجرای طرح اشتغال روستایی، ظرفیتهای اشتغال در ۴۹۰۰ روستای کانون مورد شناسایی قرار گفت.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار با اعلام این خبر تاکید کرد که اشتغالزایی با پرداخت وام پایدار نمیماند و باید مداخلات توسعهای در این باره انجام گیرد و از ریزش اشتغال جلوگیری شود.
طرحهای اشتغال در بانکها نمانند!
به گفته منصوری، پرداخت تسهیلات زمانی میتواند موضوعیت داشته باشد که در فرآیند تکمیل زنجیره کسب و کار متقاضیان و طرحها نقش داشته باشد.
او همچنین تاکید کرد که طرحهای اشتغال روستایی نباید در بانکها متوقف بمانند و تسهیل در پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی و فراگیر برای متقاضیان و پرهیز از برخوردهای سلیقه ای در این زمینه از سوی برخی بانکها را متذکر شد.
اداره روابط کار و جبران خدمت وزارت کار این هفته از راهاندازی سامانه جامع روابط کار و آغاز به کار آن از روز چهارشنبه خبر داد، البته به فاصله کمی آن را به هفته بعد موکول کرد و از کارگران و کارفرمایان خواست که به دفاتر پیشخوان مراجعه نکنند.
این سامانه که به شکل آزمایشی به اجرا درمیآید، در گام اول به منظور ثبت دادخواستها و قراردادهای کار در تهران و چهار استان دیگر راهاندازی میشود.
امکان ثبت هرگونه شکایت و طرح دادخواست از سوی کارگران بدون مراجعه حضوری به مراجع حل اختلاف، شناسایی بنگاههای متخلف و مشکلدار، اطلاع از وضعیت بیکاری یا اشتغال نیروی کار و نظارت بر انعقاد قراردادهای کار از مهمترین رویکردها و قابلیتهای این سامانه به شمار میرود.
آنطور که اداره اداره روابط کار و جبران خدمت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفته، دلیل تاخیر در اجرای طرح و موکول شدن آن به هفتههای آینده، عدم تعیین تعرفه ثبت نام از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بوده است.
مقدمات ایجاد ۵۰ هزار شغل گردشگری کلید خورد
در هفتهای که گذشت، ربیعی و مونسان تفاهمنامه همکاری امضا کردند. این تفاهمنامه که مقدمات ایجاد ۵۰ هزار شغل در حوزه گردشگری را فراهم میکند، قرار است ۵۰ هزار بازاریاب گردشگری را برای بازاریابی بستههای گردشگری در ۴۷۰۰ دفتر خدمات مسافرتی جهانگردی آموزش داده و به کار گیرد.
به گفته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به موجب این تفاهمنامه میتوانیم با استفاده از فضای مجازی، تعداد ۵۰ هزار نفر از فارغالتحصیلان دانشگاهی را بدون محدودیت رشته تحصیلی به عنوان بازاریاب و درصورت حصول نتیجه به عنوان راهنما به کار بگیریم.
وی افزود: آژانسهای مسافرتی میتوانند از این امکان بهرهمند شوند و تور لیدرهای بیشتری به استخدام درآیند و با این کار پس از دو سال شغلها به شغل پایدار تبدیل میشود.
آنطور که وزیر کار گفته این افراد پیش از فعالیت رسمی، در یک دوره شش ماهه با همکاری سازمان فنی و حرفهای، آموزش می بینند و آژانسها برای جذب آنها به عنوان راهنمای تور ۲۷۰ تا ۳۰۰ هزار تومان، کمک مزد و مشوقهای بیمه مسئولیت مدنی و حوادث دریافت خواهند کرد.
۵۰ درصد مهارت آموختگان جذب بازار کار میشوند
این خبری بود که رییس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور اعلام کرد و گفت بین ۴۰ تا ۵۰ درصد افرادی که با هدف اشتغال در دورههای مهارتی سازمان آموزشهای فنی و حرفهای شرکت میکنند، وارد بازار کار میشوند.
سلیمان پاک سرشت ـ درباره سطح مهارتی افراد قبل از ورود به بازار کار گفت: عدد مشخصی در این زمینه وجود ندارد ولی در حال طراحی مکانیسمهایی با شرکای اجتماعی و بنگاهها هستیم که افراد مهارتآموز و اشتغالپذیر بتوانند جذب بازار کار شوند.
وی از آمادهسازی پلتفرمی برای اتصال بنگاهها، کاریابیها و مؤسسات آموزش فنی و حرفهای خبر داد تا فرصتهای شغلی برای افراد بیکار و جویای کار فراهم شده و بتوانند آموزشهای متناسب با بازار کار را بگذرانند.
معاون وزیر کار همچنین از آغاز هفته ملی مهارت از ۳۱ تیرماه جاری خبر داد و ابراز امیدواری کرد: این هفته فرصت مناسبی برای طرح موضوعیت مربوط به مهارت آموزی و شناسایی کاستیهای مهارتی در کشور باشد.
پاک سرشت، اشارهای هم به برگزاری هجدهمین دوره مسابقات ملی مهارت داشت و گفت: مرحله کشوری مسابقات ملی مهارت از ۲۴ تا ۲۷ تیر ۱۳۹۷ برگزار میشود که در این دور از مسابقات، ۴۴ هزار و ۷۱۴ نفر در مرحله شهرستانی، ۴۰۳۴ نفر در مرحله استانی و ۵۴۴ نفر در مرحله کشوری به رقابت با یکدیگر میپردازند.
ترویج مهارت و افزایش توان مهارتی نیروهای کار تا سطح جهانی، آشنایی مربیان با سطح استاندارد آموزشهای مهارتی و معرفی مهارتآموزان برتر از اهم اهداف هجدمین مسابقات ملی مهارت است.