مدیر کل فرهنگی هنری، اردوها و فضاهای پرورشی وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر اهمیت مسابقات فرهنگی و هنری دانش آموزی گفت: این مسابقات نقش عمده ای در مهارت آموزی و کارآفرینی جامعه دارد.
به گزارش کارآفرین ناب به نقل از ایرنا، علی رمضانی امروز -چهارشنبه- در نشست تشریح سی و ششمین مسابقاتی که از آن با نام جشنواره یاد می شود، گفت: این مسابقات امسال با حضور 6 میلیون و 174 هزار و 451 رشته دانش آموز در مرحله منطقه ای و استانی برگزار شده است.
وی ادامه داد: مرحله کشوری مسابقات امسال در تهران و به میزبانی اردوگاه شهید باهنر از 18 تا 22 مرداد در بخش پسران و 25 تا 29 مرداد در بخش دختران، میزبان علاقمندان است.
مدیر کل فرهنگی هنری، اردوها و فضاهای پرورشی در مورد تعداد دانش آموزان راه یافته به مرحله نهایی توضیح داد: در مجموع هزار و 916 نفر دانش آموز به مرحله کشوری راه یافته اند که از این تعداد هزار و 485 نفر در
بخش هنری و 431 نفر در بخش فرهنگی شرکت کرده اند.
وی در مورد رشته های این مسابقه یادآور شد: بخش های ادبی و پژوهشی در حوزه شعر، داستان نویسی، مقاله پژوهشی، کتابخوانی و نقد ادبی، رسانه و فضای مجازی در حوزه های وبلاگ نویسی، نشریه الکترونیکی، بازی های رایانه ای، بخش نمایش در حوزه های تئاتر صحنه ای و عروسکی، نمایشنامه خوانی، نقالی و فیلم کوتاه، در بخش تجسمی دو محور دستی و هنرهای تجسمی و هنرهای معاصر، نساجی، سفال و سرامیک، حجم سازی، طراحی، آبگینه و خوشنویسی در بخش هنرهای معاصر در حوزه نقد هنری، طراحی، کاریکاتور، عکاسی، گرافیک و پوستر برای این دوره از مسابقات برنامه ریزی شده است.
مراسم افتتاحیه با حضور نایب رئیس مجلس
رمضانی در مورد آیین افتتاحیه این مسابقات اظهار داشت: مراسم افتتاحیه با حضور دکتر علی مطهری و رونمایی از 24 کتاب برگزار می شود.
وی با اشاره به اهمیت تولید محتوا برای دانش آموزان گفت: ما با پی بردن به ضعف در تولید محتوا اقدام به چاپ کتاب از بهترین اساتید و نویسندگان کرده ایم، به این ترتیب 24 کتاب تولید شده که در مراسم افتتاحیه رونمایی می شود از این تعداد 17 کتاب توسط بهترین اساتید رشته های مختلف و 8 کتاب توسط دانش آموزان نوشته شده است.
وی همچنین در مورد دیگر برنامه های این مسابقات گفت: همزمان با مسابقات ۳۰ کارگاه آموزشی نقد و بررسی آثار با حضور برترین اساتید هر رشته برگزار می شود؛ همچنین آثار تجسمی و دستی دانش آموزان در نگارخانه ایران فرهنگستان هنر روز جمعه (۱۹ مرداد) و بعد از مراسم افتتاحیه با ۳۳۴ اثر دانش آموزان آغاز به کار می کند.
رمضانی با تاکید بر ضرورت مشارکت نهادهای مختلف در برگزاری مسابقات ادامه داد: در این مسابقات انتظار داریم معاونت فرهنگی و هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان هایی مانند سازمان گردشگری به کمک آموزش و پرورش بیایند؛ زیرا بودجه های وزارتخانه واقعا کفاف برگزاری گسترده تر این مسابقات را نمی دهد.
وی با اشاره به اهمیت این مسابقات گفت: مسابقات فرهنگی و هنری ادامه مسیر زندگی بسیاری از دانش آموزان شرکت کننده در این مسابقات را تعیین می کند، ضمن اینکه حضور چهار روزه آنها در کنار یکدیگر موجب آشنایی و اطلاع از توانمندی های آنان می شود و تعمیم و تعمیق مهارت آموزی و دانش آموزی را در سراسر کشور در پی دارد.
رمضانی با بیان اینکه این دانش آموزان بیشتر از مناطق محروم هستند، تصریح کرد: امسال با هدف دیده شدن بیشتر مسابقات، تهران را برای میزبانی برگزیده ایم به ویژه که از 10 سال قبل مسابقات در تهران برگزار نشده بود.
مدیرکل فرهنگی، هنری، اردوها و فضاهای پرورشی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به حضور پررنگ دختران در این مسابقات اظهار داشت: دانش آموزان دختر توانمندی ویژه ای در حوزه های مختلف فرهنگی و هنری دارند و رقابت جدی بین آنها برقرار است.
همه شرکت کنندگان در مسابقات مرحله کشوری تقدیر می شوند
وی در مورد آینده برگزیدگان در مسابقات توضیح داد: برگزیدگان جوایزی در حد بودجه وزارت آموزش و پرورش دریافت می کنند، همه شرکت کنندگان در مرحله کشوری لوح تقدیر و جایزه می گیرند.
رمضانی افزود: ما دو پایگاه اطلاع رسانی همگام و یک پایگاه اطلاع رسانی برای کانون های فرهنگی و هنری با عضویت 3 میلیون و 500 هزار نفر دانش آموز داریم. اسامی این دانش آموزان در پایگاه اطلاع رسانی همگام وجود دارد، همچنین دانش آموزان برگزیده به عنوان مربی کانون های فرهنگی و هنری نیز می توانند همکاری کنند.
مدیرکل فرهنگی، هنری، اردوها و فضاهای پرورشی وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد: با وجود این باید تاکید کرد میزان تلاش و نیاز دانش آموزان با پاسخگویی ما تطابق ندارد و به همین دلیل از نهادهای مرتبط دیگر می خواهیم با ما همکاری کنند.
استقبال فراوان دانش آموزان از مسابقات
به گفته رمضانی، از مجموع 6 میلیون و 174 هزار و 451 رشته دانش آموز که در این مسابقات شرکت کرده اند، 133 هزار و 247 نفر در بخش هنرهای نمایشی، 3 میلیون و 143 هزار و 8 نفر در بخش هنرهای آوایی، 559 هزار و 525 نفر در بخش ادبی و پژوهشی، 2 میلیون و 302 هزار و 139 نفر در بخش هنرهای دستی و 30 هزار و 532 نفر در بخش رسانه و فضای مجازی در این مسابقات از مرحله اولیه شرکت کرده اند و در نهایت آثار ارسالی به دبیرخانه در بخش های مختلف شامل این موارد است؛ 4 هزار و 670 اثر در بخش نمایشی، 960 اثر در بخش آوایی، 676 اثر در بخش ادبی و پژوهشی، دو هزار و 651 اثر در بخش تجسمی و 324 اثر در بخش رسانه و فضای مجازی بعد از داوری در استان ها به دبیرخانه ارسال شده است.
وی گفت: از هزار و 916 اثر راه یافته به مرحله کشوری هزار و 485 نفر در بخش هنری و 431 نفر در بخش فرهنگی حضور دارند، همچنین یکهزار دانش آموز پسر و بیش از 900 دانش آموز دختر هستند.