خانه    نقشه سایت    تلفن 021-26701198     تماس با ما info@karafarinenab.ir

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 امتیاز 0.00 (0 رأی)
ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 


گرانفروشی مرغ در گرمای تابستان
از نظارت و برخورد خبری نیست

آشفته بازار و گرانفروشی گوشت مرغ گه‌گاه و در ایام خاص و پر مصرفی مانند شب عید یا ماه رمضان دور از انتظار نیست اما تکرار این داستان این‌بار در تابستان و دور از این ایام رخ داده که به گفته مرغداران به دلیل گرانی خوارک و جوجه یکروزه و به اعتقاد وزارت کشاورزی ناشی از گران‌فروشی و دلالی‌ است اما مهم اینجاست که از نظارت و برخورد خبری نیست.
به گزارش ایسنا، بازار گوشت مرغ به عنوان محصولی استراتژیک همیشه و در طول سال‌ها و شاید دهه‌های اخیر درگیر نوسان قیمت بوده که دلایل متعددی برای آن از سوی مسئولان و تولیدکنندگان مطرح شده است و همیشه بازار گوشت مرغ پس از تجربه مدتی کوتاه یا طولانی از گرانی و نوسان قیمت دوباره به حالت عادی بازگشته است. اما هیچ‌گاه دستگاه‌های نظارتی نتوانستند به خوبی این بازار را برنامه‌ریزی، مدیریت و نوسان و آشفتگی آن را پیشگیری کنند.
جالب‌تر این‌که بازار گوشت مرغ همیشه در ایام پرمصرفی مانند ماه رمضان یا شب عید با نوسان و افزایش قیمت مواجه می‌شد، چرا که مردم به بازار هجوم می‌آورند و به اصطلاح نیاز یک ماه‌شان را از بازار طلب می‌کردند و در واقع عامل این گرانی کمبود عرضه نسبت به تقاضا عنوان می‌شد که با تزریق گوشت مرغ منجمد دولتی پس از مدتی این افزایش قیمت فروکش می‌کرد.

اما گرانی این محصول استراتژیک و در واقع پرمصرف‌ترین محصول پروتئینی سبد غذایی مردم این‌بار نه در ایام پرمصرف و پرتقاضایی مانند ماه رمضان یا شب عید بلکه در روزهای گرم تابستان که هیچ مناسبت یا افزایش ناگهانی تقاضایی وجود ندارد، رخ داده است که باز هم مشخص نیست مسئولان یا دستگاه‌های نظارتی چکار می‌کنند و چه تدبیری برای آن می‌اندیشند.
البته تولیدکنندگان معتقدند که افزایش هزینه‌های تولید مانند گرانی جوجه یکروزه و دان مرغ عامل گرانی گوشت مرغ در بازار است، چرا که به گفته محمدعلی کمالی سروستانی – مدیر عامل اتحادیه سراسری مرغداران مرغ گوشتی – قیمت جوجه یکروزه طی ماه گذشته به بیش از دو برابر و حدود ۱۸۰۰ تومان به ازای هر قطعه رسیده و ذرت از کیلویی ۸۰۰ تومان به ۱۰۵۰ تومان در این بازه زمانی افزایش یافته است.
گرچه محمد یوسفی - رییس انجمن پرورش‌دهندگان گوشت مرغی – قیمت منطقی هر کیلوگرم گوشت مرغ را ۷۵۰۰ تومان اعلام کرد، اما علی ولی – مدیر عامل شرکت پشتیبانی امور دام – اعلام کرد که قیمت منطقی برای گوشت مرغ در چنین شرایطی کیلویی ۷۰۰۰ تا ۷۲۰۰ تومان است و اگر در جایی بیشتر از این قیمت فروخته می‌شود، سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان باید با متخلفان و گرانفروشان برخورد کنند، چرا که هیچ کمبودی در بازار وجود ندارد و ذخائر استراتژیک مرغ و تولید و عرضه گوشت گرم به اندازه کافی در بازار وجود ندارد.
وی در ادامه به ایسنا گفت: عرضه مرغ دولتی برای شکستن قیمت در میادین میوه و تره‌بار در بورس به قیمت کیلویی ۵۱۰۰ تومان آغاز شده و درصددیم به هر اندازه که بازار نیاز دارد این محصول را تزریق کنیم تا کسی نتواند سوء‌استفاده کند و براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته عرضه ۴۰ هزار تن گوشت منجمد به روش کاملا بهداشتی و با نظارت سازمان دامپزشکی در دستور کار قرار گرفته است.
اما علی‌رغم این اقدامات وزارت جهاد کشاورزی و شرکت پشتیبانی امور دام به عنوان مسئول تنظیم بازار دام و طیور، به نظر می‌رسد که در چنین ایامی از سال که مناسبت و افزایش ناگهانی تقاضایی وجود ندارد، عرضه دولتی این محصول نمی‌تواند کمکی به بازار کند، چراکه به گفته تولیدکنندگان گرانی قیمت گوشت مرغ ناشی از افزایش قیمت مواد اولیه تولید آنها که همان جوجه یکروزه و ذرت به عنوان خوراک مرغ است، اتفاق افتاده و مسوولان باید به جای افزایش عرضه گوشت مرغ بهتر است سروسامانی به بازار جوجه یکروزه و ذرت دهد.

ورود کاربران

خبرنامه پیامکی




گالری تصاویر

Database error: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'DESC LIMIT 10' at line 5

با ما در ارتباط باشید