معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: اختیارات اعطای تسهیلات اشتغال تا ۱۰ میلیارد تومان به استانهای بزرگ واگذار شد.
به گزارش کارآفرین ناب به نقل از خبرگزاری تسنیم، عیسی منصوری در بیست و یکمین جلسه مشترک کارگروه تخصصی اشتغال و توانمندسازی نیروی کار ستاد اقتصاد مقاومتی، با اشاره به اینکه پرداخت مرحله سوم تسهیلات اشتغال روستایی از امروز آغاز شد، اظهار داشت: پرداخت این مرحله از مدتی پیش تصویب شده بود ولی ابلاغ با فاصله زمانی رخ داد که موجب ناهماهنگی شد.
وی با تاکید بر اینکه رقم وامهای اشتغال، متناسب با افزایش هزینهها نیست افزود: باید میزان تسهیلات اشتغال افزایش یابد تا پاسخگوی نیازهای تولیدکنندگان در ایجاد اشتغال و تولید باشد.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه با اشاره به اینکه در گذشته رقم قابل توجهی تسهیلات در طرحهای مختلف اشتغالزایی پرداخت شده ولی به اشتغال منتج نشده است گفت: باید پرداخت این نوع تسهیلات آسیب شناسی شود تا وامها به جای تولید و اشتغال به زمین و مسکن و سکه نرود.
وی با بیان اینکه میلیاردها تومان در طرح رونق هزینه شده است، باید ببینیم این پول چرا اثرگذاری مثبتی در اشتغال نداشته و از هدف اصلی خود به انحراف کشیده است خاطر نشان کرد: همه ما اصرار داریم تا تسهیلات بدهیم و پول توزیع کنیم ولی بهره وری مورد توجه نیست و باید تجدید نظری در این موضوع صورت گیرد.
منصوری اضافه کرد: اولویت تسهیلات با افزایش اشتغال واحدهای موجود بوده ولی اکنون 40 درصد تسهیلات رونق، به واحدهای جدیدالاحداث واگذار شده لذا باید بر عملکرد و نحوه هزینه کرد وامها نظارت کرده و رصد شوند.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با ابراز نگرانی از جابهجایی نیروی کار ماهر از مناطق و ارتباط آن با حاشیهنشینی و کمبود اشتغال گفت: وقتی نیروی کار ماهر بیرون از منطقه میرود، نیروی کار عادی به صورت حاشیهنشین جایگزین وی میشود و باید برای اشتغال بر اساس این نیاز تصمیمگیری کنیم.
وی از واگذاری اختیارات اعطای تسهیلات تا 10 میلیارد تومان به استانهای بزرگ خبر داد و افزود: واگذاری اختیارات به شهرستانها تا 250 میلیون موفق نبوده و انحراف زیادی را نشان میدهد لذا باید تجدید نظر شود و اختیارات لازم به کمیته استانی واگذار شود.
منصوری بر نظارت بر محل مصرف تسهیلات تاکید کرد و گفت: در الگوهای تحریمی، باید با دقت بیشتری نسبت به صرف وامها و ایجاد اشتغال دقت بیشتری صورت گیرد.